Простий рецепт смачних котлет з рибної консерви, вареного рису, консервованої кукурудзи з додаванням петрушки, гірчиці і цедри лимона.
Інгредієнти
-
1 банку
— тунець (130 гр.)
-
100 гр.
— рис
-
1 банку
— кукурудза (невелика)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 гілочки
— петрушка
-
1 ч. л.
— гірчиця (їдальня)
-
1 ч. л.
— лимон (цедра)
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Рис промиваємо, поки вода не стане прозорою. Підготовлений рис заливаємо водою (1 стакан), додаємо сіль(1/3 ч. л.), ставимо на слабкий вогонь, накриваємо і варимо 15 хвилин, поки рис не стане м’яким і не вбере всю воду. Остуджуємо.
Очищений цибулю з петрушкою нарізаємо дрібно, натираємо цедру лимона.
Підготовлений цибулю обсмажуємо в олії (1 ст. л.) 3-4 хвилини.
Охолоджений рис викладаємо в миску, консерви (замість тунця можна взяти будь-яку за смаком) відкриваємо, розминаємо виделкою і викладаємо на рісу. Додаємо підготовлену петрушку, смажену цибулю, цедру лимона, гірчицю, консервовану кукурудзу, щіпку солі і перцю.
Додаємо яйце і добре перемішуємо заготовку для рибних котлет. Якщо маса виходить занадто рідкою, додаємо трохи сухарів.
З підготовленої ароматною маси формуємо 7 котлет.
Готові рибні котлетки опускаємо спочатку у збите яйце і потім обвалюємо в сухарях.
Викладаємо котлети з кукурудзою в гаряче масло й обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін до золотистого кольору.
Для видалення масла готові котлети викладаємо на паперові рушники.
Подаємо ароматні рибні котлети з улюбленим соусом або гарніром. Приємного апетиту!