Котлети з рибних консервів, рису та кукурудзи


Простий рецепт смачних котлет з рибної консерви, вареного рису, консервованої кукурудзи з додаванням петрушки, гірчиці і цедри лимона.

Інгредієнти

  • 1 банку

    — тунець (130 гр.)

  • 100 гр.

    — рис

  • 1 банку

    — кукурудза (невелика)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 1 ч. л.

    — гірчиця (їдальня)

  • 1 ч. л.

    — лимон (цедра)

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Рис промиваємо, поки вода не стане прозорою. Підготовлений рис заливаємо водою (1 стакан), додаємо сіль(1/3 ч. л.), ставимо на слабкий вогонь, накриваємо і варимо 15 хвилин, поки рис не стане м’яким і не вбере всю воду. Остуджуємо.


    Очищений цибулю з петрушкою нарізаємо дрібно, натираємо цедру лимона.


    Підготовлений цибулю обсмажуємо в олії (1 ст. л.) 3-4 хвилини.


    Охолоджений рис викладаємо в миску, консерви (замість тунця можна взяти будь-яку за смаком) відкриваємо, розминаємо виделкою і викладаємо на рісу. Додаємо підготовлену петрушку, смажену цибулю, цедру лимона, гірчицю, консервовану кукурудзу, щіпку солі і перцю.


    Додаємо яйце і добре перемішуємо заготовку для рибних котлет. Якщо маса виходить занадто рідкою, додаємо трохи сухарів.


    З підготовленої ароматною маси формуємо 7 котлет.


    Готові рибні котлетки опускаємо спочатку у збите яйце і потім обвалюємо в сухарях.


    Викладаємо котлети з кукурудзою в гаряче масло й обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін до золотистого кольору.


    Для видалення масла готові котлети викладаємо на паперові рушники.

    Подаємо ароматні рибні котлети з улюбленим соусом або гарніром. Приємного апетиту!