Покроковий рецепт класичної м’ясної солянки.
Інгредієнти:
- М’ясо для бульйону — 500 р.
- М’ясні продукти — 300 р.
- Свіжі гриби — 2-3 шт.
- Цибулина — 2 шт.
- Солоний огірок — 4 шт.
- Каперси — 1 ч. л.
- Маслини без кісточок — 12-15 шт.
- Сметана — 100 р.
- Вершкове масло — 3 ст. л
- Томат — пюре — 2 ст. л
- Помідор — 1 шт.
- Часточка лимона, зелень, сіль, перець, лавровий лист
Збираємо смачну домашню солянку.
- Налити в каструлю 1,5-2 літра води, покласти в воду м’ясо, зварити бульйон. Варити 1,5-2 год. Бульйон процідити.
- Ріпчасту цибулю нашаткувати, гриби нарізати тонкими скибочками, обсмажити в каструлі на вершковому маслі, додати томат-пюре і тушкувати, підлив трохи бульйону.
- Солоні огірки очистити і нарізати скибочками.
- М’ясні продукти — найрізноманітніші: м’ясо, шинка, ковбаса, сосиски, у вареному чи смаженому вигляді порізати скибочками і покласти в каструлю з приготованим цибулею, додати огірки, сіль, лавровий лист, каперси, залити рештою бульйоном і варити 5-10 хв. Можна додати нарізаний скибочками помідор.
При подачі до столу в солянку покласти сметану, маслини, скибочки лимона, очищеного від шкірки, дрібно нарізану зелень.
Приємного апетиту!
Сторінка: 1 2