Картопляний салат з перцем


Відмінний рецепт смачного салату з вареного картоплі, свіжого солодкого перцю, ріпчастої цибулі, петрушки і кропу.

Інгредієнти

  • 1,4 кг

    — картопля

  • 1 шт.

    — перець (червоний солодкий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (середній)

  • 2 гілочки

    — кріп

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 2/3 чашки

    — майонез

  • 2/3 чашки

    — сметана

  • 2 ч. л.

    — паприка

  • 1/3 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Бульби картоплі дуже ретельно промиваємо з губкою, так як готувати будемо з шкіркою (можна брати і очищений). Краще брати сорти картоплі, які погано розварюються.


    Нарізаємо підготовлені бульби картоплі на середні кубики.


    Відварюємо кубики картоплі до м’якості, зливаємо і заливаємо холодною водою. Або відкидаємо кубики на друшляк, ставимо в крижану воду для швидкого охолодження і потім піднімаємо друшляк, зливаючи воду.


    У миску нарізаємо дрібно очищені перець з цибулею.


    Петрушку з кропом нарізаємо дрібно і додаємо в миску до підготовленим нарізаних овочів.


    Готові кубики картоплі додаємо сметану, майонез, паприку, перець і сіль.

    Викладаємо підготовлену нарізану зелень з овочами і перемішуємо.
    Готовий ароматний салат перед подачею краще витримати в холодильнику 2-3 години. Приємного апетиту!