Відмінний рецепт смачного салату з вареного картоплі, свіжого солодкого перцю, ріпчастої цибулі, петрушки і кропу.
Інгредієнти
-
1,4 кг
— картопля
-
1 шт.
— перець (червоний солодкий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (середній)
-
2 гілочки
— кріп
-
2 гілочки
— петрушка
-
2/3 чашки
— майонез
-
2/3 чашки
— сметана
-
2 ч. л.
— паприка
-
1/3 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Бульби картоплі дуже ретельно промиваємо з губкою, так як готувати будемо з шкіркою (можна брати і очищений). Краще брати сорти картоплі, які погано розварюються.
Нарізаємо підготовлені бульби картоплі на середні кубики.
Відварюємо кубики картоплі до м’якості, зливаємо і заливаємо холодною водою. Або відкидаємо кубики на друшляк, ставимо в крижану воду для швидкого охолодження і потім піднімаємо друшляк, зливаючи воду.
У миску нарізаємо дрібно очищені перець з цибулею.
Петрушку з кропом нарізаємо дрібно і додаємо в миску до підготовленим нарізаних овочів.
Готові кубики картоплі додаємо сметану, майонез, паприку, перець і сіль.
Викладаємо підготовлену нарізану зелень з овочами і перемішуємо.
Готовий ароматний салат перед подачею краще витримати в холодильнику 2-3 години. Приємного апетиту!