Красивий простий салатик з запеченого картоплі, фаршированих червоним перцем оливок, цибулі і петрушки.
Інгредієнти
-
4 шт.
— картопля
-
300 гр.
— оливки (фаршировані червоним перцем)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— перець (свіжозмелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Картопля з шкіркою промиваємо з губкою, загорнути у фольгу і відправляємо в духовку при 180 градусах на 40 хвилин. Остуджуємо. Картоплю можна не запікати, а відварити в мундирі.
Готову картоплю очищаємо, розминаємо виделкою і викладаємо в миску. Додаємо в підготовлений картопля нарізані цибулю з петрушкою, мелений перець і сіль.
Додаємо масло, сік лимона і добре перемішуємо.
Фаршировані перцем оливки нарізаємо кружечками, зберігаючи начинку. Готовий салат викладаємо на тарілку гіркою і прикрашаємо кружечками оливок. Якщо немає часу на прикрасу, то кружечки оливок змішуємо разом з усіма інгредієнтами.
Смачний картопляний салат з оливками охолоджуємо 1 годину і подаємо. Приємного апетиту!