Картопляний салат з оливками


Красивий простий салатик з запеченого картоплі, фаршированих червоним перцем оливок, цибулі і петрушки.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — картопля

  • 300 гр.

    — оливки (фаршировані червоним перцем)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (свіжозмелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картопля з шкіркою промиваємо з губкою, загорнути у фольгу і відправляємо в духовку при 180 градусах на 40 хвилин. Остуджуємо. Картоплю можна не запікати, а відварити в мундирі.


    Готову картоплю очищаємо, розминаємо виделкою і викладаємо в миску. Додаємо в підготовлений картопля нарізані цибулю з петрушкою, мелений перець і сіль.


    Додаємо масло, сік лимона і добре перемішуємо.


    Фаршировані перцем оливки нарізаємо кружечками, зберігаючи начинку. Готовий салат викладаємо на тарілку гіркою і прикрашаємо кружечками оливок. Якщо немає часу на прикрасу, то кружечки оливок змішуємо разом з усіма інгредієнтами.

    Смачний картопляний салат з оливками охолоджуємо 1 годину і подаємо. Приємного апетиту!