Смачні ароматні зрази з картопляного пюре з начинкою з грибів.
Інгредієнти
-
1 кг.
— картопля
-
200 гр.
— печериці
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— куряче яйце
-
4 ст. л.
— мука
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену картоплю відварюємо 20-23 хвилини, зливаємо і розминаємо товкачиком в пюре. Остуджуємо 7-10 хвилин.
Додаємо в підготовлене пюре яйце, борошно (1 ст. л.), сіль (1 ч. л.) і ретельно перемішуємо. Основа для зраз готова.
Промиті й очищені гриби з цибулею викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо (можна пропустити через м’ясорубку).
У гаряче масло (2 ст. л.) викладаємо підготовлену грибну суміш, додаємо сіль, перець і обсмажуємо хвилин 10, поки грибна суміш трохи не зменшиться і не випарується рідина.
Посипаємо робочу поверхню борошном, руками формуємо кульки (12 шт.) з 2 ст. л. підготовленої картопляної основи. Розминаємо на столі в коржики і викладаємо по 1 ст. л. ароматною грибної начинки.
Акуратно піднімаємо краю і закриваємо начинку, беремо зрази в руки і формуємо рівну котлетку округлу або з загостреними кінцями. Викладаємо зрази назад на стіл, злегка притискаємо і отримуємо котлету товщиною близько 1,5 см.
Обсмажуємо порціями підготовлені зрази в олії з 2-х боків до коричневого кольору по 2-3 хвилини.
Смачні картопляні зрази подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!