Відмінний рецепт смачних картопляних оладок (драніков, дерунів) з начинкою з свинячого фаршу.
Інгредієнти
-
6 шт.
— картопля (великий)
-
250 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— мука
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Натираємо дрібно очищений картопля, віджимаємо і викладаємо в миску. Додаємо в натертий картоплю яйце, нарізану цибулю (половину), борошно, сіль і перець. Добре перемішуємо картопляну суміш і накриваємо.
В іншій мисці змішуємо готовий свинячий фарш із залишками нарізаної цибулі, сіллю і перцем.
У гаряче масло викладаємо по столовій ложки підготовленої картопляної суміші, розподіляємо суміш рівно невеликі млинці і обсмажуємо на середньому вогні, поки краю не стануть коричневого кольору. На напівготові деруни викладаємо невелику кількість фаршу (у вигляді тонкої коржі) і накриваємо ще картопляної сумішшю (по 1 ст. л.).
Деруни з фаршем перевертаємо, зменшуємо вогонь і смажимо, поки інша сторона драніков не зарум’яниться. За таким принципом готуємо всі деруни.
Готові смачні деруни з фаршем подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!