Картопляна запіканка з сиром


Відмінний рецепт ароматної вершковою запіканки з картоплі з сиром.

Інгредієнти

  • 1,4 кг

    — картопля

  • 150 гр.

    — сир (твердий Чеддер або інший)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 стебла

    — зелена цибуля

  • 1 склянка

    — сметана

  • 1/2 склянки

    — молоко

  • 2 1/2 ст. л.

    — мука

  • 4 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю нарізаємо кубиками, за бажанням можна використовувати неочищений добре промитий картоплю або частково неочищений.


    Заливаємо підготовлені кубики водою і відварюємо накритими після закипання 8 хвилин.


    Картопляні кубики зливаємо в друшляк.


    Ріпчасту цибулю з зеленою цибулею нарізаємо.


    Часник подрібнюємо ножем.


    Сир натираємо.


    В розтопленому маслі обсмажуємо до м’якості часник з ріпчастою цибулею (цибулю не повинен підгоріти). 1 ч. л. масла залишаємо для форми.


    Додаємо борошно.


    Смажимо цибулю з борошном 2-3 хвилини, помішуючи.


    Вливаємо молоко.


    Варимо молочний соус, поки не загусне і вимикаємо вогонь.


    Додаємо в молочний соус холодну сметану і перемішуємо. Холодна сметана остуджує соус і натертий сир миттєво не розплавиться в соусі.


    Готові кубики картоплі викладаємо в миску, додаємо підготовлений вершковий соус і зелений лук.


    Чорний перець і сіль.


    Сир.


    Перемішуємо заготовку для запіканки.


    У змащену форму викладаємо підготовлену заготовку і рівномірно розподіляємо.

    Відправляємо форму в розігріту духовку до 180 градусів на 55 хвилин, поки ароматна запіканка не покриється золотисто-коричневою скоринкою.
    Смачну картопляну запіканку трохи охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!