Відмінний рецепт ароматної вершковою запіканки з картоплі з сиром.
Інгредієнти
-
1,4 кг
— картопля
-
150 гр.
— сир (твердий Чеддер або інший)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
2 стебла
— зелена цибуля
-
1 склянка
— сметана
-
1/2 склянки
— молоко
-
2 1/2 ст. л.
— мука
-
4 ст. л.
— вершкове масло
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену картоплю нарізаємо кубиками, за бажанням можна використовувати неочищений добре промитий картоплю або частково неочищений.
Заливаємо підготовлені кубики водою і відварюємо накритими після закипання 8 хвилин.
Картопляні кубики зливаємо в друшляк.
Ріпчасту цибулю з зеленою цибулею нарізаємо.
Часник подрібнюємо ножем.
Сир натираємо.
В розтопленому маслі обсмажуємо до м’якості часник з ріпчастою цибулею (цибулю не повинен підгоріти). 1 ч. л. масла залишаємо для форми.
Додаємо борошно.
Смажимо цибулю з борошном 2-3 хвилини, помішуючи.
Вливаємо молоко.
Варимо молочний соус, поки не загусне і вимикаємо вогонь.
Додаємо в молочний соус холодну сметану і перемішуємо. Холодна сметана остуджує соус і натертий сир миттєво не розплавиться в соусі.
Готові кубики картоплі викладаємо в миску, додаємо підготовлений вершковий соус і зелений лук.
Чорний перець і сіль.
Сир.
Перемішуємо заготовку для запіканки.
У змащену форму викладаємо підготовлену заготовку і рівномірно розподіляємо.
Відправляємо форму в розігріту духовку до 180 градусів на 55 хвилин, поки ароматна запіканка не покриється золотисто-коричневою скоринкою.
Смачну картопляну запіканку трохи охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!