Картопляна запіканка з грибами


Рецепт ароматної запіканки з картоплею, грибами, сиром і сметаною.

Інгредієнти

  • 6-7 шт.

    — картопля

  • 350 гр.

    — печериці

  • 150 гр.

    — сир (Російський, Тильзитер тощо)

  • 1,5 склянки

    — сметана

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картоплю в шкірці миємо й відварюємо лише 10 хвилин. Гриби нарізаємо скибочками, часник з цибулею — дрібно. Сир натираємо. Для приготування запіканки ставимо за духовку на 190 градусів.

    Обсмажуємо в сковороді підготовлений цибулю, часник, додаємо гриби, сіль, перець і смажимо 3-4 хвилини.


    Варену картоплю очищаємо і нарізаємо на шматочки.


    У глибоку форму для запікання викладаємо 1/3 підготовленого вареної картоплі, зверху 1/3 грибів з цибулею.


    Змащуємо 1/3 частиною сметани і посипаємо 1/3 натертого сиру.


    Повторюємо шари з картоплею, грибами, сметаною і сиром ще два рази. Шари з картоплі посипаємо трохи меленим перцем.


    Відправляємо запіканку з картоплі в духовку на 30-35 хвилин.
    Готову ароматну запіканку виймаємо, посипаємо кропом і подаємо. Приємного апетиту!