Рецепт ароматної запіканки з картоплею, грибами, сиром і сметаною.
Інгредієнти
-
6-7 шт.
— картопля
-
350 гр.
— печериці
-
150 гр.
— сир (Російський, Тильзитер тощо)
-
1,5 склянки
— сметана
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Картоплю в шкірці миємо й відварюємо лише 10 хвилин. Гриби нарізаємо скибочками, часник з цибулею — дрібно. Сир натираємо. Для приготування запіканки ставимо за духовку на 190 градусів.
Обсмажуємо в сковороді підготовлений цибулю, часник, додаємо гриби, сіль, перець і смажимо 3-4 хвилини.
Варену картоплю очищаємо і нарізаємо на шматочки.
У глибоку форму для запікання викладаємо 1/3 підготовленого вареної картоплі, зверху 1/3 грибів з цибулею.
Змащуємо 1/3 частиною сметани і посипаємо 1/3 натертого сиру.
Повторюємо шари з картоплею, грибами, сметаною і сиром ще два рази. Шари з картоплі посипаємо трохи меленим перцем.
Відправляємо запіканку з картоплі в духовку на 30-35 хвилин.
Готову ароматну запіканку виймаємо, посипаємо кропом і подаємо. Приємного апетиту!