Запікаємо смачну картоплю в мікрохвильовій печі всього за 15 хвилин, для запікання в духовці потрібно 1 годину.
Інгредієнти
-
3 шт.
— картопля (велика)
-
3 шматочка
— вершкове масло
-
3 ч. л.
— рослинна олія
-
3 щіпки
— перець (чорний)
-
3 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
Бульби картоплі ретельно промиваємо (можна використовувати губку) і висушуємо паперовими рушниками.
Протикаємо картоплю виделкою 4-5 разів з кожної сторони бульби.
Змащуємо підготовлений картоплю олією, натираємо сіллю і перцем.
Викладаємо бульби картоплі у форму для мікрохвильової печі і ставимо в піч. Запікаємо при повній потужності на 5 хвилин.
Після 5 хвилин форму обережно виймаємо і перевертаємо картопля щипцями чи виделками, так як він дуже гарячий.
Відправляємо картоплю в піч ще на 5 хвилин.
Перевіряємо готовність картоплю виделкою, якщо вона вільно входить, то картопля готовий, якщо ні, то запікаємо в печі ще 1-2 хвилини.
Якщо хочемо отримати хрустку скоринку на картоплю в «мундирі», то відправляємо форму з картоплею в розігріту духовку при 220 градусах на 2-3 хвилини.
Гарячий печена картопля надрізаємо, викладаємо по шматочку вершкового масла і подаємо. Зверху можна додати начинку з м’ясного фаршу, смажених овочів або риби. Приємного апетиту!