Картопля в мікрохвильовій печі


Запікаємо смачну картоплю в мікрохвильовій печі всього за 15 хвилин, для запікання в духовці потрібно 1 годину.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — картопля (велика)

  • 3 шматочка

    — вершкове масло

  • 3 ч. л.

    — рослинна олія

  • 3 щіпки

    — перець (чорний)

  • 3 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Бульби картоплі ретельно промиваємо (можна використовувати губку) і висушуємо паперовими рушниками.


    Протикаємо картоплю виделкою 4-5 разів з кожної сторони бульби.


    Змащуємо підготовлений картоплю олією, натираємо сіллю і перцем.


    Викладаємо бульби картоплі у форму для мікрохвильової печі і ставимо в піч. Запікаємо при повній потужності на 5 хвилин.


    Після 5 хвилин форму обережно виймаємо і перевертаємо картопля щипцями чи виделками, так як він дуже гарячий.


    Відправляємо картоплю в піч ще на 5 хвилин.


    Перевіряємо готовність картоплю виделкою, якщо вона вільно входить, то картопля готовий, якщо ні, то запікаємо в печі ще 1-2 хвилини.


    Якщо хочемо отримати хрустку скоринку на картоплю в «мундирі», то відправляємо форму з картоплею в розігріту духовку при 220 градусах на 2-3 хвилини.

    Гарячий печена картопля надрізаємо, викладаємо по шматочку вершкового масла і подаємо. Зверху можна додати начинку з м’ясного фаршу, смажених овочів або риби. Приємного апетиту!