Запечена в духовці у фользі картопля – не тільки дуже смачне, але і корисне блюдо. За смаком він мало чим відрізняється від запеченого на вугіллі. Дане блюдо дуже люблять домогосподарки в Америці за його смак і простоту приготування. Блюдо виходить соковитим і ніжним, і при цьому зберігає всі корисні мікроелементи і вітаміни.
Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а тушкована вже набридла, то приготуйте картопля, запечена у фользі — легкий, корисний і дуже смачний для всієї родини. Аромат при приготуванні – на весь будинок.
Запікати можна будь-картопля, основні вимоги: середній розмір, відсутність пошкоджень, краще запікати картоплю борошнистих (розсипчастих) сортів. Запечена картопля краще з’їдати відразу. Але якщо, вийнявши з духовки, не розгортати фольгу, то остиглий картоплю можна буде розігріти в сковороді під кришкою в духовці, мікрохвильовій печі. Смак майже не змінюється. На стіл можна подавати у фользі, накривши чим-небудь, довше не охолоне.
Якщо будете розігрівати в мікрохвильовій печі, не забудьте зняти фольгу. У фользі, в мікрохвильовці, розігрівати не МОЖНА.
Інгредієнти:
- Картопля середнього розміру — 4 шт.
- Фольга
- Сметана — 150 р.
- Шніт-цибулю (цибулю-різанець), дрібно нарізаний (можна просто зелена цибуля) — 2 ст. л.
- Сіль, перець, зелень петрушки
Картопля вимити, обсушити. Кожну картоплину покласти загорнути у відповідний за розміром лист алюмінієвої фольги. Загорнутий у фольгу картоплю покласти на деко в попередньо нагріту духовку до 200-225°. Час приготування 30-40 хвилин.
Для соусу:
- Взяти склянку (150 г) сметани, посолити, поперчити, приправити дрібно нарізаним шніт-цибулею.
Коли картопля буде готовий, розгорнути фольгу, кожну картоплину розламати вилкою, не до кінця, можна выскрести трохи картоплі з серцевини, змішати його з приготовленим соусом, весь цей фарш покласти всередину кожної картоплини, прикрасити картопля зеленню петрушки і подати до столу.
До речі в Європі та Америці, запечену у фользі картоплю подають як делікатес і дуже часто, як гарнір до якого небудь м’ясної страви. Також часто до такої картоплі подають свіжі овочі.
Приємного апетиту!
Відео — Як запекти картоплю в духовці
Подивіться відео, де автор запікає таку картоплю, а потім наповнює трьома різними начинками.
Приємного апетиту!