Смачний ситний суп з лісовими грибами, овочами і перловкою. Без додавання сметани суп стає пісним.
Інгредієнти
-
400 гр.
— гриби (заморожені лісові)
-
1/3 склянки
— перлова крупа
-
1 жменю
— горох (зелений)
-
2 шт.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
1 шматок
— селера (корінь)
-
2 зубчики
— часник
-
3 шт.
— лавровий лист
-
10 шт.
— перець (горошок)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— сметана
Рецепт приготування
Перловку промиваємо 5-6 разів, заливаємо 3 склянками води, солимо і відварюємо 20 хвилин до напівготовності.
Готову перловку промиваємо і відкидаємо на друшляк.
Каструлю з 10 склянками води ставимо на вогонь. У маслі обсмажуємо нарізану цибулю і викладаємо лісові гриби, можна приготувати суп з печериці або вешенками, але з лісовими грибами суп виходить ароматніше і смачніше.
Смажимо ароматні гриби на помірному вогні, помішуючи. Як тільки рідина википить, знімаємо з вогню.
Очищені селера з морквою нарізаємо соломкою, картопля — кубиками. У киплячу воду викладаємо підготовлений селеру і моркву. Варимо 10 хвилин.
Додаємо кубики картоплі.
Викладаємо обсмажені гриби з цибулею і варимо, поки картопля не стане м’яким близько 15 хвилин.
Додаємо варену перловку і варимо 10 хвилин.
Додаємо свіжий або заморожений зелений горошок, лавровий лист, горошини перцю і дрібно нарізаний часник.
Дрібно нарізаний кріп і сіль.
Доводимо ароматний суп до кипіння, пробуємо на сіль і варимо 2-3 хвилини.
Готовий гарячий грибний суп розливаємо по тарілках, додаємо сметану і подаємо. Приємного апетиту!