Грибна ікра з опеньків — 6 найсмачніших рецептів на зиму

5. Смачний, простий рецепт приготування грибної ікри з опеньків

Якщо вам довелося зібрати опеньків, то настійно рекомендую закрити хоч трохи грибної ікри. Взимку закуска виручає, коли хочеться чогось смачного, незвичайного і, одночасно, звичайного.

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів;
  • Велика морквина;
  • Велика цибулина;
  • Часник на смак;
  • Приблизно склянку олії;
  • Столова ложка дев’яти процентного оцту;
  • Сіль і спеції на смак.

Приготування:

1.Гриби повинні бути чистими і добірними. Помістити їх у велику каструлю і залити водою, не доходячи до верху 2 сантиметри. Додати столову ложку солі з гіркою. Після закипання варити 10 хвилин. Піну при цьому потрібно прибирати.

2.Тепер воду потрібно злити, промити гриби. Знову залити водою і повторити варіння, тільки вже хвилин 30.

3.Знову гриби промити, дати стекти всій воді і помістити їх у м’ясорубку. Встановити дрібну решітку і прокрутити їх.

4.Цибулю дрібно нарізати. Морквину натерти теркою. Часник можна також протерти теркою або подрібнити в пресі. Також можна дрібно нарізати його за допомогою ножа. На сковороді розжарити олію і обсмажити все разом до готовності.

5.Гриби відправити до обсмаженою овочам. На невеликій потужності, часто помішуючи, потрібно посмажити масу близько півгодини. При цьому потрібно посолити і приправити на смак. Потім додати оцет, розмішати і вимкнути нагрів.

6.По чистим банкам розподілити грибну масу. Щільно придавлюйте ложкою, щоб не залишалося повітряних кишень. Якщо ви збираєтеся зберігати масу в холодильнику, відразу закрийте кришками і дайте охолонути. Якщо плануєте зберігати на кухні, то поставте банки в духовку і включіть нагрівання до 110 градусів. Прогрійте їх там разом з ікрою 40 хвилин. Потім закрутіть кришками, переверніть на них і укрийте ковдрою. Коли повністю охолоне, можна перевертати і прибирати на зберігання.