Грибна ікра з опеньків — 6 найсмачніших рецептів на зиму

4. Ікра з відварних опеньків з цибулею і часником на зиму

Один з найпростіших рецептів грибної ікри. Ми будемо використовувати опеньки, але і інші грибочки теж згодяться. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів в чистому вигляді;
  • Щіпка лимонної кислоти;
  • 300 грам цибулі ріпчастої;
  • Сіль на смак;
  • 3 столові ложки олії;
  • 50 грам часнику.

Приготування:

1.Опеньки промити і відварити в підсоленій воді (приблизно 2 столові ложки солі) хвилин 40. Так ви убезпечите себе від несприятливих наслідків грибів.

2.Обсмажити на соняшниковій олії дрібно нарізану цибулю. На акуратність в даному випадку звертати увагу не варто. Адже потім ми все одно подрібнимо всю масу. Коли він подзолотится, додати сюди гриби. Смажити до готовності на невеликій потужності. Коли вся волога випарується, додати дрібно нарубаний часник і посолити за смаком. Можете додати спецій, за бажанням.

3.Гарячу масу перемістити в чашу блендера або подрібнити занурювальним прямо у каструлі. До цього моменту вже повинні бути простерилізовані банки з кришками. Розкласти по них ікру, зверху присипати лимонну кислоту. Закрити кришки і залишити остигати в перевернутому вигляді, під рушником.

Зберігаються банки в холодильнику або холодному підвалі.