Грибна ікра з опеньків — 6 найсмачніших рецептів на зиму

3. Як приготувати ікру з опеньків на зиму з цибулею та морквою

Рецепт цієї ікри дуже простий. Виходить вона неймовірно смачною і насиченою. Можна зберігати її всю зиму або з’їсти відразу. Не можна не відзначити той факт, що для зберігання необов’язково мати підвал або льох. Адже можна тримати в холодильнику або навіть на кухонній полиці, адже ікра вже пройшла стерилізацію.

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів в чистому вигляді;
  • За смаком сіль і мелений перець;
  • Пару середніх морквин;
  • 50 мл олії;
  • Пару великих цибулин.

Приготування:

1.Опеньки помити і, де потрібно, зачистити. Помістити в каструлю і залити водою, з хорошим запасом. Помістити на плиту. Дочекатися скипання. Перед цим і перший час кипіння буде наростати піна. Це результат виділення білків. Її обов’язково потрібно прибирати.

2.Потім всипати сюди 2 столові ложки солі, розмішати. Відварити 35 хвилин, на невеликій потужності. Потім перемістити опеньки на друшляк і промити їх, дуже старанно.

3.Тепер підготуємо овочі. Очистимо їх. Моркву нарізати невеликими шматочками, а цибулю півкільцями. У сковороді розжарити олію і підрум’янити там їх до напівготовності. Вони повинні стати м’якше і трохи поміняти в кольорі.

4.Тепер з’єднати гриби з овочевою засмажкою. Відправити їх у м’ясорубку і прокрутити через середню решітку. Масу посолити і приперчити на смак. Повернути в ту ж сковороду і протушкувати на невеликій потужності плити півгодини.

5.Підготувати банки і кришки. Їх досить ретельно промити, стерилізувати не потрібно.

6.Масу в гарячому вигляді розкласти по банках. Потрібно щільно утрамбувати її ложкою, щоб не залишалося повітряних кишень. Доверху закладати не потрібно – приблизно по плічка. Прикрити кришками, не закриваючи їх щільно.

7.Розставити банки в духовку і включити нагрівання до 110 градусів. Закрити дверцята і залишити на 40 хвилин. Потім акуратно вийняти їх з печі, щільно закрити і перевернути на кришки. Залишити «під шубою» до повного охолодження.