Грибна ікра з опеньків — 6 найсмачніших рецептів на зиму

2. Простий рецепт грибної ікри з опеньків на зиму

Запасіться баночками такої чудесної закуски на зиму. Тим більше, приготувати її не складно. Ми зробимо її з опеньків. Але можна приготувати і з інших грибів. Можна використовувати декілька видів одразу.

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів у відвареному вигляді;
  • 2-3 цибулини;
  • Стакан пісного масла без запаху;
  • Часник на смак;
  • Сіль і мелений перець на смак.

Приготування:

1.Гриби помити, прибрати все зайве. Відварити їх у воді, після закипання 10 хвилин. При цьому додати столову ложку солі. Потім воду злити, гриби промити і повторити таку ж варіння, тільки без солі. Варити другий раз потрібно хвилин 20.

2.Потім злити воду, гриби відкинути на друшляк. Дочекатися, поки вся вода стече.

3.Цибулю почистити, подрібнити його в м’ясорубці.

4.У ту ж миску, до цибулі пропустити на м’ясорубці гриби.

5.У сковороді розжарити все кількість олії. Відправити туди суміш цибулі і грибів. Посолити і приперчити на смак. Спочатку маса стане активно виділяти вологу, яка швидко випарується. Потім всі загусне і стане смажитися. Коли вся вода випарується, на поверхні почнуть з’являтися бульбашки масла, маса готова. За пару хвилин до зняття з плити придушити сюди пресом часник.

6.В чисті банки розкласти отриману масу. Закрити кришками, можна звичайними капроновими. Коли вміст охолоне, потрібно зберігати його в холодильнику.