Грибна ікра з опеньків — 6 найсмачніших рецептів на зиму

Приготування:

1.Гриби треба відварити. Спочатку 10 хвилин в одній воді, потім злити воду і повторити варіння в інший, вже півгодини. Зважувати після варіння. Нам знадобиться півкіло відварені опеньки. Остудити, пропустити через м’ясорубку. Користуйтеся середньої насадкою.

2.Моркву очистити, теж подрібнити м’ясорубкою. Також вчинити з цибулею. На невеликій кількості олії обсмажити спочатку цибулю до легкого рум’янцю. Потім перекласти в каструлю. Замість нього тепер посмажити моркву.

3.Морква прибрати до цибулі. На сковороді обсмажити гриби. Лише масла потрібно додати більше, приблизно 5 столових ложок. Смажити хвилин 5 або 7.

4.У каструлі розмішати 3 обсмажені маси. Підсолити і приправити на смак. Влити пару ложок олії і тушкувати під кришкою хвилин 10. Її потрібно частенько розмішувати при цьому.

5.У миску видавити пресом часник. Можна також натерти теркою. Додати його в основну масу і згасити ще п’ять хвилин. Після того, як маса охолоне, її можна подавати до столу.