Гороховий суп з копченостями


Відмінний рецепт приготування ароматного супу з горохом, овочами і копченим м’ясом.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — свинина (копчена на кістки)

  • 400 гр.

    — горох (сушений)

  • 3 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — морква

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 5-6 шт.

    — перець (горошок)

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Копчену свинину (можна використовувати рульки) викладаємо в каструлю з лавровим листом і перцем горошком. Заливаємо копченості водою, повністю покриваємо м’ясо.


    Ставимо копченості з водою на середній вогонь і варимо 25-30 хвилин. Проціджуємо бульйон.


    Бульйон виливаємо в каструлю, викладаємо промитий 5-6 разів горох, додаємо сіль і варимо ще 30 хвилин.

    Поки горох вариться, готуємо овочі. Очищені моркву з картоплею нарізаємо кубиками, цибулю з часником — дрібно.

    Копчене м’ясо остуджуємо і знімаємо з кістки. Нарізаємо.


    У сковороді нагріваємо вершкове масло, обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо підготовлену моркву і часник. Смажимо 4-5 хвилин.


    У бульйон до гороху додаємо підготовлений картопля, обсмажені цибулю з морквою і часником. Варимо суп гороховий ще близько 30 хвилин, поки картопля не стане м’яким і горох не розвариться. Викладаємо подрібнене м’ясо і пробуємо на сіль. Якщо гороховий суп виходить густим, можна додати трохи води і довести до потрібної густоти.

    Готовий гарячий гороховий суп розливаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!