Відмінний рецепт приготування ароматного супу з горохом, овочами і копченим м’ясом.
Інгредієнти
-
450 гр.
— свинина (копчена на кістки)
-
400 гр.
— горох (сушений)
-
3 шт.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— морква
-
3 зубчики
— часник
-
1 шт.
— лавровий лист
-
5-6 шт.
— перець (горошок)
-
2 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Копчену свинину (можна використовувати рульки) викладаємо в каструлю з лавровим листом і перцем горошком. Заливаємо копченості водою, повністю покриваємо м’ясо.
Ставимо копченості з водою на середній вогонь і варимо 25-30 хвилин. Проціджуємо бульйон.
Бульйон виливаємо в каструлю, викладаємо промитий 5-6 разів горох, додаємо сіль і варимо ще 30 хвилин.
Поки горох вариться, готуємо овочі. Очищені моркву з картоплею нарізаємо кубиками, цибулю з часником — дрібно.
Копчене м’ясо остуджуємо і знімаємо з кістки. Нарізаємо.
У сковороді нагріваємо вершкове масло, обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо підготовлену моркву і часник. Смажимо 4-5 хвилин.
У бульйон до гороху додаємо підготовлений картопля, обсмажені цибулю з морквою і часником. Варимо суп гороховий ще близько 30 хвилин, поки картопля не стане м’яким і горох не розвариться. Викладаємо подрібнене м’ясо і пробуємо на сіль. Якщо гороховий суп виходить густим, можна додати трохи води і довести до потрібної густоти.
Готовий гарячий гороховий суп розливаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!