Голубці — прості і смачні рецепти з пекінської капусти

Голубці люблять всі. А ось возитися з їх приготуванням не кожному захочеться. Більше часу займає обробка і підготовка капусти до подальшого формування. Якщо ви не хочете займатися цією справою, просто купіть пекінську капусту. Розділяти листя не потрібно. Але в певній підготовці вони теж потребують.

Голубці – дуже смачна страва. Приготувати його не так складно, як здавалося б. Зазвичай начиняють капустяне листя рисом і м’ясним фаршем. Але, за бажанням, можна зробити овочеву начинку. Тушкують їх зазвичай в казані, сковороді, мультиварці або запікають у духовці.

Зараз ми розглянемо кілька смачних і простих рецептів голубців в пекінській капусті.

1. Голубці з індичкою в пекінській капусті

Для приготування цієї страви знадобиться глибока сковорода або казан. Голубці виходять дуже смачними і ніжними, спробуйте!

Інгредієнти:

Фарш:

  • Кілограм капусти пекінської;
  • Дві великі цибулини;
  • 100 грам рису;
  • 600 г філе індички;
  • Сіль і свіжо-мелений перчик на смак;
  • Кріп або інша зелень на смак;
  • Свіжий або сушений часник на смак.

Зажарка:

  • Одна велика цибулина;
  • Пару середніх томатів;
  • Один солодкий перчик;
  • Сухий або свіжий часник на смак;
  • Перець, сіль та цукровий пісок на смак.

Приготування:

1.Підготуємо м’ясний фарш. Ви можете брати будь-яку частину індички. Але соковитіше фарш виходить із стегнової частини. Нарізати на невеликі шматочки і прокрутити на м’ясорубці. За бажанням, ви можете використовувати і інше м’ясо для цієї страви.

2.Цибулю очистити, нарізати кубиками великого розміру і подрібнити разом з м’ясом.

3.Відварити до напів-готовності рис. Остудити його і відправити до суміші м’яса та цибулі. Присипати перцем на смак. Сюди ж потрібно додати сушений або пропущений через прес свіжий часник. Всипати 2 неповні чайні ложки солі. Дрібно нарубати зелень і додати сюди.

4.Все старанно розмішати. Краще робити це руками. Якщо маса вийшла сухуватою, можна додати трохи прохолодної водички. Накрити миску з начинкою плівкою і відставити в сторону.

5.Капусту промити, зрізати біля основи приблизно на 5 сантиметрів. Тепер її легко розібрати на листочки.

6.Перекласти все листя в посуд і залити окропом. Залишити на 5 хвилин. Таким чином, у них буде легше загортати начинку. У підстави кожного аркуша зрізати потовщення. Ці шматочки теж можна пустити в хід. Нарізати їх дрібними кубиками. Їх ми використовуємо пізніше.

7.На край кожного аркуша покласти начинку і загорнути, щоб вона не випадала.

8.Нарізати кубиками цибулю і солодкий перчик. На пісному маслі спочатку трохи підрум’янити цибулю, а потім додати до нього перець і нарізану раніше капусту. Смажимо 2-3 хвилини.

9.Дрібно нарізати помідори і відправити їх в сковороду, до інших овочів. Додати сіль, перчик і часник на ваш смак. Також можна додати чайну ложку цукрового піску. Тепер потрібно залишити в сковороді лише третину від загальної маси.

10.Зверху укласти наші голубці. Покрити залишилася овочевий масою. Розрівняти шар і залити водою, щоб вона злегка покрила голубці

11.Накрити кришкою. Після скипання тушкувати на невеликій потужності близько 50 хвилин.

2. Як приготувати голубці з м’ясом з пекінської капусти в духовці

Ніжні, ароматні, смачні і ситні. Відмінний варіант для вечері всієї родини.

Інгредієнти:

  • 500 грам м’ясного фаршу (можна використовувати будь-яке м’ясо);
  • Одна середня морква;
  • 100 грамів сирого рису;
  • Один солодкий перчик;
  • Пару середніх цибулин;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • Кріп або інша зелень на смак;
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • Половина чайної ложки куркуми;
  • Сіль на смак;
  • Третина чайної ложки сушеного часнику;
  • 2-3 лаврушины;
  • Половина чайної ложки хмелі-сунелі;
  • Мелений перчик на смак;
  • 900 грам капусти пекінської;
  • Трохи олії.

Приготування:

1.У фарш додати сіль на смак, мелений перчик і хмелі-сунелі. Цибулю дрібно порубати ножем або скористатися кухонним комбайном. Половину маси лука перекласти в фарш. Залишки відкласти в сторону.

2.До напів-готовності промитий рис відварити. Варити його потрібно приблизно 7 хвилин. Потім промити водою і дати їй повністю стекти. Відправити у фарш. Також додати сюди дрібно нарубану зелень. Все старанно розмішати до однорідності.

3.Капусту промити, зрізати нижню частину приблизно на 5-7 сантиметрів. Розібрати на листочки. Проварити їх в киплячій воді приблизно хвилинку. Потім дістати їх і остудити. Акуратно зрізати потовщення біля основи.

4.На кожен листочок викласти фарш, на край. Згорнути рулетиком, підвертаючих бокові сторони, щоб начинка не випадали під час гасіння. Викласти їх щільно в форму для випікання одним шаром. А що не помістилося, можна заморозити до наступного разу.

5.На розпеченому соняшниковій олії підрум’янити цибулю. Морквину натерти теркою. Перчик нарізати соломкою або кубиками. Відправити їх до цибулі. Просмажити кілька хвилин, потім додати пасту. Розмішати і додати приблизно склянку гарячої води. Після закипання додати за смаком перчик і сіль. Також всипати цукор. Додати куркуму і сушений часник. Розмішати і тушкувати 10 хвилин на середній потужності.

6.Цим соусом залити форму з голубцями. Покласти лаврушку і поглибити її в соус. Духовку загострити до 180 градусів. Випікати приблизно 40 хвилин.

Приємного апетиту!

3. Голубці з пекінською капустою в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, то спробуйте приготувати голубці у ній. Це дуже просто. А виходить надзвичайно смачно.

Інгредієнти:

  • Грам 700 капусти пекінської;
  • 100 грам ріпчастої цибулі;
  • 60 грам рису довгозерного;
  • Сіль і перчик мелений на смак;
  • 400 грам готового фаршу;
  • 100 грам сметани;
  • Столова ложка томатної пасти.

Приготування:

1.Рис добре промити. Після чого помістити його в миску і залити окропом. Залишити на час приготування інших продуктів.

2.У капусти відрізати підстава, приблизно на 5-7 сантиметрів, щоб максимально видалити білу щільну частину. Розібрати листочки. Де потрібно зрізати щільну прожилку. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити цілісність аркуша. Помістіть їх в миску і залийте окропом. Потрібно залишити в такому вигляді на 5 хвилин.

3.Дрібно нарізати очищену цибулька. Змішати його з фаршем і рисом. Посолити, приперчити на смак. За бажанням, можна додати інші спеції до м’яса. Все старанно перемішати. Якщо використовували сухе м’ясо, наприклад, яловичину або баранину, то маса може вийти дуже щільною. У цьому випадку можна долити трохи прохолодної води.

4.На край кожного листочка покласти по щедрою столовій ложці начинки. Згорнути рулетиком, підгинаючи бічні краї.

5.Розкласти всі голубці в чашу мультиварки. За що я люблю цю техніку, так це ще й за те, що голубці можна готувати відразу все, викладаючи у кілька шарів.

6.У склянці води розмішати томатну пасту – повну столову ложку. Додати сметану і сіль. Розмішати все до однорідності. Залити в каструлю, рівномірно розподіляючи соус. На режимі «Гасіння» потрібно готувати страву 1 годину.

4. Голубці з м’ясом і картоплею

Щоб зробити обід більш ситним і різноманітним, я пропоную додати в блюдо з голубців і картоплю. Спробуйте – вам сподобається!

Інгредієнти:

  • 650 грам м’ясного фаршу;
  • 50 мілілітрів масла пісного;
  • Пару міцних цибулин;
  • 100 грам рису;
  • Один качан капусти пекінської;
  • Одна середня морква;
  • Сіль і мелений перчик;
  • 3 столові ложки томатної пасти;
  • 3 картоплини середнього розміру;
  • Столова ложка борошна;
  • Часточка часнику;
  • Зелень на смак.

Приготування:

1.Цибуля почистити і нарізати тонкими чверть-кільцями. Очищену моркву натерти теркою. Часник порубати максимально дрібно.

2.Рис ретельно промиваємо. Потім його потрібно відварити 7 хвилин, не чекаючи повної готовності. Вилити на друшляк і дати стекти всій рідини.

3.М’ясний фарш перемішати з відвареної крупою. За бажанням, можна додати подрібнену цибулю. Дрібно нарізати сюди зелень. Посолити, приправити на смак і вимісити масу до однорідності.

4.У качана капусти зрізати нижню частину, видаляючи тим самим більшу частину густин. Розібрати на листочки. А все, що не згодиться для згортання, потрібно дрібно нарізати. Прибрати в сторону.

5.Листя залити окропом і залишити на 5 хвилин. Потім перекласти на тарілку і остудити.

6.Моркву, цибулю, часник і накрошенную капусту згасити до м’якості з додаванням олії. Додати сюди томатну пасту гарненько розмішати. Тепер треба вмішати в масу борошно і влити трохи води. Половину викласти на тарілку і відставити у бік.

7.З підготовлених листів акуратно зрізати всі ущільнення, не пошкодивши при цьому аркуша. Загорнути в кожен начинку з м’яса і рису, підвертаючих всі краї.

8.На овочі в сковороді, викласти картоплю. Для цього її потрібно почистити і нарізати кружечками. Зверху укласти голубці і покрити залишками овочевої маси. Посолити, приперчити на смак і долити води, щоб вона покрила всі продукти. Під кришкою тушкувати годину, після закипання.

5. Відео — Голубці з пекінської капусти з куркою, печерицями та сиром

Пропоную вам дуже цікавий рецепт голубців. Замість звичної м’ясної начинки автор додасть сюди ще і сир з грибами. Результат виходить дуже апетитним. І, я впевнена, дуже смачним.

Приємного перегляду!

На своїй кухні я ще не зустрічала гостей, які відмовилися б від порції голубців. Дійсно, їх неможливо не любити! Смачні, соковиті і ситні. Їсти їх можна всією сім’єю, адже вони дуже корисні. Рецептів приготування чимало. Якщо ви любите експериментувати, то обов’язково спробуйте всі рецепти, які я підготувала для вас сьогодні!

Забирайте статтю собі в соціальні мережі. Адже приготувати смачні голубці до обіду або вечері – завжди відмінна ідея.

Бажаю вам удачі на кухні і не тільки! До швидких, смачних зустрічей!