Ароматні пишні млинці з дріжджового тіста на молоці.
Інгредієнти
-
1 склянка
— борошно (пшеничне, вищий сорт)
-
1 склянка
— молоко
-
2 шт.
— куряче яйце
-
3 гр.
— дріжджі (сухі)
-
1,5 ст. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Половину молока підігріваємо до 30-35 градусів (не вище 38, так як дріжджі загинуть). Виливаємо підготовлене молоко в миску, додаємо сіль, цукор (1 ст. л.), дріжджі і близько половини склянки борошна. Добре перемішуємо заготовку для дріжджових млинців і залишаємо на столі, поки суміш не підніметься.
Потім додаємо яйця, залишки молока, цукру, борошна, добре перемішуємо і залишаємо на столі на 30 хвилин.
Готове пишне тісто з допомогою невеликого ополоника виливаємо на змащену маслом гарячу сковороду і обсмажуємо з 2-х сторін.
За бажанням можна розтопити невелика кількість вершкового масла і змащувати кожен готовий млинець. Смачні пишні млинці подаємо теплими зі згущеним молоком або сметаною. Приємного апетиту!