Дріжджові млинці на молоці


Ароматні пишні млинці з дріжджового тіста на молоці.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — борошно (пшеничне, вищий сорт)

  • 1 склянка

    — молоко

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 3 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 1,5 ст. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Половину молока підігріваємо до 30-35 градусів (не вище 38, так як дріжджі загинуть). Виливаємо підготовлене молоко в миску, додаємо сіль, цукор (1 ст. л.), дріжджі і близько половини склянки борошна. Добре перемішуємо заготовку для дріжджових млинців і залишаємо на столі, поки суміш не підніметься.


    Потім додаємо яйця, залишки молока, цукру, борошна, добре перемішуємо і залишаємо на столі на 30 хвилин.


    Готове пишне тісто з допомогою невеликого ополоника виливаємо на змащену маслом гарячу сковороду і обсмажуємо з 2-х сторін.

    За бажанням можна розтопити невелика кількість вершкового масла і змащувати кожен готовий млинець. Смачні пишні млинці подаємо теплими зі згущеним молоком або сметаною. Приємного апетиту!