Смачна листкова коржик Фатир, яку традиційно випікають в Узбекистані, Туркменістані, Афганістані та Ірані.
Інгредієнти
-
200 гр.
— мука
-
70 мл.
— вода
-
70 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/2 ч. л.
— кунжут (насіння)
-
1/2 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
У чашу міксера викладаємо борошно з сіллю і вмикаємо на середню швидкість, додаємо цівкою воду, розбиваємо яйце і перемішуємо 1 хвилину. Формуємо тісто в кулю і залишаємо накритим на столі на 30 хвилин.
Для приготування ароматної лепехи Фатир ставимо за духовку на 230 градусів.
Розкачуємо готове тісто в прямокутник і розрізаємо навпіл.
Кожну половинку змащуємо розм’якшеним маслом. Якщо є можливість, можна використовувати суміш з розм’якшеного жиру ягняти і вершкового масла (50:50).
Одну готову смугу звертаємо в рулетик, викладаємо циліндр на другу смугу і звертаємо у великий циліндр. Загортаємо заготовку для коржі Фатир в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.
Охолоджений циліндр посипаємо з усіх боків борошном, ставимо на стіл і долонею натискаємо зверху, формуючи невелику коржик. Постійно посипаємо борошном, перевертаємо і сминаем тісто рукою в тонкий коржик. Протикаємо корж Фатир виделкою в багатьох місцях, надаючи декоративний малюнок. Посипаємо насінням кунжуту, притискаємо їх долонею, щоб злегка втиснути в тісто.
Корж викладаємо Фатир на деко з пекарської папером і запікаємо в духовці 25-30 хвилин, поки корж не покриється брунатною хрусткою скоринкою. Ароматну коржик Фатир охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!