Цибулевий суп


Класичний рецепт приготування французького цибульного супу з сиром і багетом.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — цибуля ріпчаста

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 2 л.

    — бульйон (м’ясний)

  • 200 гр.

    — сир (твердих сортів)

  • 1 шт.

    — багет

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • за смаком

    — чебрець

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Лук очищаємо, ріжемо навпіл і нарізаємо на тонкі скибочки.


    У великій сковороді розігріваємо олію на великому вогні, додаємо цибулю і обсмажуємо до коричневого кольору. Якщо цибуля підгорає, то можна додати трохи води.


    Коли цибуля зарум’яниться, додаємо борошно, перемішуємо і викладаємо цибулю у велику каструлю.


    Наливаємо в каструлю з цибулею два літри бульйону (можна замінити на воду, але тоді додаємо 1-2 кубика сухого бульйону). Додаємо сіль, перець, лавровий лист, доводимо до кипіння і варимо протягом 30-35 хвилин на повільному вогні.


    Сир натираємо на крупній тертці. Багет нарізаємо на невеликі шматочки.

    У 4 горщика для запікання, на дно викладаємо трохи натертого сиру, наливаємо цибулевий суп.


    Суп посипаємо сиром, зверху розміщуємо один шматок багета і ще раз посипаємо невеликою кількістю сиру.


    Відправляємо горщики з супом в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо, поки сир не розплавиться і не засмажитися.

  • Готовий гарячий суп виймаємо з духовки і відразу подаємо.

    Приємного апетиту!