Класичний рецепт приготування французького цибульного супу з сиром і багетом.
Інгредієнти
-
500 гр.
— цибуля ріпчаста
-
100 гр.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— борошно (пшеничне)
-
2 л.
— бульйон (м’ясний)
-
200 гр.
— сир (твердих сортів)
-
1 шт.
— багет
-
2 шт.
— лавровий лист
-
за смаком
— чебрець
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
-
Готовий гарячий суп виймаємо з духовки і відразу подаємо.
Приємного апетиту!
Лук очищаємо, ріжемо навпіл і нарізаємо на тонкі скибочки.
У великій сковороді розігріваємо олію на великому вогні, додаємо цибулю і обсмажуємо до коричневого кольору. Якщо цибуля підгорає, то можна додати трохи води.
Коли цибуля зарум’яниться, додаємо борошно, перемішуємо і викладаємо цибулю у велику каструлю.
Наливаємо в каструлю з цибулею два літри бульйону (можна замінити на воду, але тоді додаємо 1-2 кубика сухого бульйону). Додаємо сіль, перець, лавровий лист, доводимо до кипіння і варимо протягом 30-35 хвилин на повільному вогні.
Сир натираємо на крупній тертці. Багет нарізаємо на невеликі шматочки.
У 4 горщика для запікання, на дно викладаємо трохи натертого сиру, наливаємо цибулевий суп.
Суп посипаємо сиром, зверху розміщуємо один шматок багета і ще раз посипаємо невеликою кількістю сиру.
Відправляємо горщики з супом в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо, поки сир не розплавиться і не засмажитися.