Брокколі з сиром


Оригінальний рецепт приготування смачного блюда з брокколі і сиру.

Інгредієнти

  • 1 головка

    — брокколі

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 70 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 100 гр.

    — сир (твердих сортів)

  • 100 гр.

    — сметана

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 2 зубчики

    — часник

  • для смаження

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Якщо використовуємо заморожену брокколі, викладаємо на тарілку і даємо трохи постояти в теплому місці. Злегка віджимаємо і поділяємо на суцвіття невеликі шматочки.
    Якщо використовуємо свіжу брокколі, поділяємо на невеликі суцвіття. Відправляємо в миску.


    У миску з підготовленою брокколі розбиваємо одне яйце, додаємо борошно, сіль, перець, натертий на дрібній тертці сир (краще використовувати пармезан). Все ретельно перемішуємо і з суміші формуємо коржі невеликого розміру.


    Обсмажуємо коржі з брокколі і сиру в невеликій кількості олії з обох сторін, поки не підрум’яняться до золотистого кольору.


    У невелику миску викладаємо сметану, лимонний сік і пропущений через прес часник. Трохи солимо, перемішуємо і викладаємо в соусницю.

  • Брокколі з сиром подаємо гарячими з соусом.

    Приємного апетиту!