Білі гриби на зиму — прості рецепти заготовок

5. Як заморозити на зиму білі гриби

Часто буває так, що вас пригощають відерцем грибів або ви збираєте їх, але не встигаєте законсервувати на зиму. В такому разі, я заморожую. Це дуже швидко. А взимку береш, скільки потрібно і готуєш, що хочеш.

Існує 2 способи заморозити гриби – попередньо відваривши їх або морозити відразу сирі. Розглянемо обидва варіанти.

Заморожуємо варені білі гриби

Такі гриби будуть готові до вживання відразу після підігрівання. Пересмажити з картоплею або відправити в суп – застосування знайдеться завжди.

Гриби миємо, просушуємо, ріжемо. Варимо 20 хвилин в підсоленій воді. Щоб у пакеті вони потім не злипалися, можна підсушити їх на сонечку або в провітрюваному приміщенні, поки вони трохи не повянут.

Потім готуємо чисті пакети або контейнери. Раджу не класти відразу багато грибів. Щоб взимку можна було витратити всю порцію відразу, а не відколювати шматок. Адже після розморожування, що їх вже не варто заново морозити. Укладаємо плоско в морозилку.