Білі гриби на зиму — прості рецепти заготовок

4. Солоні білі гриби на зиму в банках

Пропоную простий рецепт соління грибів. Вони виходять дуже смачними, хрусткими, максимально натуральними.

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів
  • 2 склянки води
  • Кріп-на смак
  • 2 гвоздички
  • 2 столові ложки солі
  • Пару листочків смородини
  • Пару лаврушин
  • 3-5 горошин перцю

Приготування:

1. Грибочки після лісу старанно перебираємо, промиваємо. Якщо вони дуже забруднені, краще промивати в трьох і більше водах. Зрізати всі непотрібності у вигляді землистого кореня і якихось ознак псування. Великі плоди краще розрізати на кілька частин. Дрібні краще залишити цілими.

2. Всі інші продукти за списком з’єднуємо в одній каструлі. Коли вміст закипить, викладаємо сюди підготовлені грибочки. Всю утворюється обов’язково знімаємо пінку. Після закипання варимо приблизно 25 хвилин. Потім процідимо гриби, але розсіл не виливаємо. Його потрібно остудити.

3. Поки остигає розсіл з грибами, підготуємо банки. Спочатку моєму їх, отряхиваем від крапель води. Потім ставимо на стерилізацію. Можна прибрати їх у холодну піч. Потім включити нагрівання до 150 градусів. Досить прогріти їх 20 хвилин. Кришки окремо моєму і заливаємо окропом.

4. Тепер розкладаємо в баночки гриби. Заливаємо повністю остившім розсолом. Закриваємо кришками. Для цього краще використовувати гвинтові або капронові. Прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Такі гриби можна їсти через півтора місяця після консервування.