Білі гриби на зиму — прості рецепти заготовок

3. Смажені білі гриби на зиму

У мене запах смажених грибів завжди асоціюється з приходом з лісу. Адже після збору ми завжди смажимо їх з картоплею. І навіть взимку, коли дістаєш баночку смажених грибів, підігріваєш їх на сковороді, це відчуття знову повертається. Зараз я покажу вам, як заготовляю білі гриби в смаженому вигляді на зиму.

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів
  • 2,5 чайні ложки солі
  • 400 грам вершкового або рослинного масла (можна використовувати тваринний жир)

Приготування:

1. Гриби спочатку відбираємо від сухого сміття, потім добре промиваємо. Кладемо в каструлю, заливаємо водою. Ставимо на плиту. Після закипання варимо 15 хвилин. Потім їх ретельно промиваємо і знову повторюємо варіння. Знову моєму і даємо стекти всій воді.

2. Даємо трохи охолонути, нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо на суху сковороду, поки без додавання олії. Смажимо, помішуючи, до випаровування всієї вологи. Тепер додаємо масло або жир. Частенько помішуючи, посмажимо їх близько півгодини, на середній потужності.

3. Підсолюємо на смак приблизно за 5 хвилин до зняття з плити. За бажанням, можна приперчити.

4. Простерилизуем банки з кришками (Див. рецепт № 1). Але попередньо, їх обов’язково потрібно промити. Розкладаємо у них спочатку гриби, без масла, не доповідаючи доверху приблизно на півтора сантиметра. Коли всі грибочки будуть розкладені, розливаємо до верху масло. Якщо його не вистачить, кип’ятимо ще і доливаємо.

5. Для більшої надійності, банки можна простерилізувати в окропі приблизно годину. При цьому не забуваємо покласти на дно каструлі матерчату серветку.

6. Закручуємо кришками, ставимо дном вгору і тепло вкриваємо. Так вони повинні повністю охолонути. Це займає приблизно 24 години, іноді більше. Зберігати в прохолодному місці, щоб жир не розплавиться.