Білі гриби на зиму — прості рецепти заготовок

В мікрохвильовці.

Цей спосіб підходить для невеликого обсягу грибів. Для цього гриби нарізають тонкими пластинками, розкладають на підставку або плоску тарілку, в один шар. Таймер встановлюють на 20 хвилин. Після цього відчиняють дверцята і провітрюють піч хвилин 10. Процедуру повторюють 3-5 разів, до повного висушування.

У електросушарці.

Якщо у вас є такий корисний прилад, як електросушарка, то варіант сушіння грибів передбачуваний. Грибочки відбираємо, промиваємо, обсушуємо від крапель вологи. Тонко нарізаємо їх і розкладаємо на решітці сушарки. Спочатку потрібно подвяліть їх при 45 градусах. Потім збільшити температуру до 80 градусів. Приблизно це займає 4-6 годин.

На ниточці.

Популярний ще з давнини метод. Спочатку нарізаємо тонко підготовлені гриби. У протягуємо голку капронову або полотняну нитка. Нанизуємо один за одним. Підвішуємо такі «бусики» в приміщенні, добре провітрюваному і не сиром.