Білі гриби на зиму — прості рецепти заготовок

2. Як сушити білі гриби на зиму – 5 способів

Сушені білі гриби – універсальний компонент для перших і других грибних страв. Існує 5 основних способів їх сушіння. Вибирайте будь-який:

У духовці.

Це один з найпоширеніших способів сушіння грибів і не тільки. Спочатку ми промиваємо гриби, зрізаємо все непотрібності і нарізаємо їх тонкими пластинками. Після миття обов’язково обтираем їх, зайва волога нам не потрібна.

Також не потрібно їх замочувати, адже капелюшок швидко вбирає вологу. Тому, такі гриби довго сушиться. Розкладемо їх на решітці, яку встановимо над листом. Встановлюємо нагрівання до 50 градусів. Час сушіння може займати до 48 годин. Це залежить від соковитості гриба.

Якщо ви сушіть гриби в духовці, то залишайте при цьому дверцята відчиненими, щоб був вихід звільнилася рідини.

На сонці.

Один із самих бюджетних варіантів, особливо в дачних умовах. Грибочки перебираємо, тонко нарізаємо. Розкладаємо на дошці. Сушимо тільки в сонячну спекотну погоду. Зверху, щоб не сідала мошкара, накриваємо одношарової марлею. Сушаться гриби 2-7 діб, в залежності від товщини і сонця. На ніч або в похмуру погоду їх обов’язково прибираємо додому.