6 рецептів приготування класичного горохового супу

Рецепт горохового супу

Інгредієнти:

  • Сухий горох — 1 склянка
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Морква середня — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Будь-які копченості — 200 р.

Приготування:

1. Горох перебрати, можна промити і залити холодною водою на ніч при кімнатній температурі.

2. Вранці горох промиваємо і заливаємо півтора літрами холодної води. Горох ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Поки не солимо.

3. Не забудьте на початку кипіння зняти піну. Знімаємо піну, закриваємо кришкою і при повільному кипінні варимо горох до м’якості. Час варіння залежить від виду гороху, але в середньому це 1 годину.

4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву нарізаємо соломкою або натираємо на терці. Дрібно нарізаємо часник, попередньо його можна розчавити плоскою стороною ножа. Копченості нарізаємо на зручні вам шматочки.

5. З копченостей зрізаємо трохи шматочків жиру і вытапливаем його на сковороді. Жир намагайтеся зрізати тонкими шматочками, щоб він потім не відчувався окремо, а практично весь вытапливался. Замість жиру можете налити трохи рослинного масла.

6. Жир трохи витопився, викладаємо до нього нарізані копченості. Ступінь засмажки вибирайте самі. Можете засмажити сильно, до хрускоту, можете злегка підсмажити, можна підсмажити, щоб злегка витопився жир, загалом, дивіться самі. У кожному варіанті, це буде новий смак.

7. Додаємо цибулю і обсмажуємо його пару хвилин до прозорості.

8. Відправляємо до копченого і цибулі моркву. Будемо обсмажувати до тих пір, поки морква з цибулею у нас злегка подзажарятся.

9. В кінці додаємо зубчик нарізаного часнику. До речі овочі можна обсмажувати окремо від копченостей. Вийде також інший смак.

10. Зажарка готова, горох розварився. До речі, якщо у вас горох вперто не бажає розварюватися, буває і таке, додайте при його варінні чверть чайної ложки соди і все буде в порядку. Викладаємо зажарку в суп.

11. Солимо суп і будемо готувати приблизно 20-25 хвилин.

12. За п’ять хвилин до кінця варіння додаємо пару лаврових листочків і дамо поваритися ще 5 хвилин.

Наш суп готовий. Подаємо з грінками або сухариками і зеленню.

Приємного апетиту!