6 рецептів голубців з капусти з фаршем і рисом в духовці

Голубці – це універсальне блюдо. Воно зазвичай всім подобається, поєднується з різними гарнірами, а також добре йде зі столу і без них! Таке чудове блюдо готують різними способами, а саме запікають в духовій шафі, тушкують в каструлі, пательні або мультиварці. Готують також ліниві голубці, але про них в інших статтях.

Я ж хочу з вами поділитися чудовими і вже перевіреними рецептами по приготуванню смачних голубців в духовці. Пропоную вам розглянути рецепти з різною капустою, а точніше з білокачанної, пекінської та савойської. У рецептах використовується різна заливка: томатна, сметанна і томатно — сметанна.

Всі варіанти приготування такої страви хороші. У кожному з них є своя родзинка. Страву в будь-якому випадку виходить ароматним, м’яким і ситним. Вони дуже апетитні зовні. Ніхто не встоїть перед таким кулінарним шедевром! Перевірте самі! Бажаю вам блискучих успіхів у приготуванні, а також всім чудового апетиту!

1.Голубці, запечені в сметанному соусі

Описати словами дивовижний смак таких голубців нереально. Їх потрібно тільки пробувати! Приготуйте обов’язково! Порадуйте дорогих вам людей!

Необхідні продукти:

  • Фарш яловичий – 750 гр.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Капуста – 1 качан
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сметана – 400 гр.
  • Вода – 1 стакан
  • Кріп – за смаком

Послідовність дій:

1.Рис відварити до підлозі готового стану. Злити надлишки рідини. Використовуючи друшляк.

2. Дві головки цибулі очистити, сполоснути водою. Дрібно нарізати кубиками і відправити обсмажуватися до появи прозорості. Капусту цілком покласти в глибоку велику ємність. Налити туди води, довести до кипіння. Витягнути качан, зняти з нього тверді верхні листки, повернути його в окріп. Продовжити варіння ще сім хвилин.

3. У мисці з’єднати фарш, перекласти рис з друшляка, покласти обсмажену цибулю зі сковороди. Посолити, поперчити за своїми смаковими уподобаннями. Все ретельно перемішати до однорідності.

4. Качан злегка остудити. Зняти з нього великі листя, видалити з них грубі ділянки. Покласти начинку на край капустяного листа, злегка відступивши від нижнього контура. Підвернути нижню частину аркуша, загорнути праву і ліву його частини, потім закрутити рулетом до закінчення листа. 4. Так само вчинити з рештою голубцями, укладаючи їх у форму.

5. Для соусу почистити залишилися дві цибулини, помити. Нарізати півкільцями, обсмажити до золотистого відтінку.

6. Покласти в сковороду до цибулі сметану, довести до кипіння. Подрібнити зелень і покласти її в соус. Посолити, розвести водою. З моменту закипання поварити п’ять хвилин і прибрати з нагріву. Свіжо приготованим соусом залити голубці. Духовку розігріти до 190 градусів. Поставити в неї голубці, довести їх до готовності. Зазвичай на цей етап приготування йде приблизно півтори години. Готові голубці подавати в гарячому вигляді з соусом!

Приємного всім апетиту і гарного настрою!

2.Рецепт голубців під овочевий шубою

Смак відмінний! Приготуйте обов’язково!Сподобається і вам, і дітям. З’їдаються з великим задоволенням.

Необхідно:

  • Капуста – 1 кг
  • М’ясний фарш – 450 гр.
  • Рис відварений – 170 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • Твердий сир – 170 р.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Часник, зелень – за смаком

Послідовність дій:

1.Щоб капустяне листя краще відділялися, качан капусти помістити в мікрохвильову піч на шість хвилин, далі облити проточною водою.

2. Цибулю і моркву очистити, подрібнити так, як вам більше подобається. Обсмажити овочі на сковороді в невеликій кількості рослинного масла. Остудити обсмажені інгредієнти.

3. Рис, фарш і засмажку з’єднати, посолити, поперчити, додати спеції при необхідності. Все добре перемішати.

4. Розкласти начинку в капустяні листи, загорнути її в рулети. Укласти їх на деко, полити водою, закрити поверхню фольгою.

5. Нагріти духовку до 190 градусів. Відправити в неї деко з стравою приблизно на півгодини.

6. Сир і часник попередньо натерти на дрібній тертці. Помідори дрібно порізати, додати до них терті часник і сир, зелень, сметану, спеції. Покрити голубці «овочевий шубою», рівномірно розподіляючи її по всій поверхні голубців. Повернути форму з голубцями на 12 хвилин у духовку. Готове блюдо виглядає дуже ефектно і апетитно! Пробуйте швидше!

Ситного обіду, хороших вражень вам!

3. Голубці у томатному соусі в духовці

Смак дуже сильно залежить від соусу, яким заливають блюдо. Саме з таким соусом виходить смак чудовим. Вам варто їх зробити і пригостити цим блюдом всіх! Готуйтеся, без добавки не обійдеться!

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 1 качан
  • Рис – 1⁄2 склянки
  • М’ясо — 800 гр
  • Морква – 2 шт
  • Томатна паста – 1,5 ст. л
  • Лавровий лист – 1 – 2 штуки
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Соняшникова олія – 3 ст. л

Послідовність дій:

1.Рис зварити до підлозі готового стану. Залити одним склянкою води, злегка посолити, варити на повільному вогні приблизно п’ятнадцять хвилин.

2. Моркву очистити, помити, пропустити через дрібну тертку. Обсмажити овочі на сковороді з додаванням соняшникової олії. Заздалегідь трохи надрізати серцевину у качана, це допоможе далі легко зняти його листя.

3. У глибоку каструлю покласти качан капусти, залити його водою приблизно наполовину. Варити капусту близько 10-п’ятнадцять хвилин на слабкому нагріванні.

4. М’ясо переробити у фарш. Додати до нього раніше підготовлені крупу, моркву, сіль, перець. Гарненько все перемішати.

5. З трохи остиглого качана зняти листя. У кожного з них зрізати тверді прожилки. Якщо присутні великі листи, то їх можна розрізати навпіл в поздовжньому напрямку.

6. Загорнути голубці, тобто покласти начинку на край капустяного листа, підняти всі краю за винятком далекого в поздовжньому напрямку. Загорнути рулетом до залишився краю капустяного листа. Помістити сирі голубці в жаровню. Томатну пасту змішати з 0,4 л. води, посолити, поперчити. Перемішати і залити отриманою рідиною напівфабрикати.

7. Відправити блюдо в духовку, готувати там приблизно одну годину при температурі 180 градусів. Дати голубців придбати золотистий відтінок, що зробить їх ще апетитніше і смачніше!Подавати кожному гарячим.

Чудового апетиту!

4. Прості голубці з пекінської капусти

Виявляється, з такою капусти голубці виходять нічим не гірше, ніж з білокачанної. Вам варто зробити це блюдо і скуштувати його!

Необхідно:

  • Капуста пекінська – 800 гр
  • Фарш свинячий – 0,5 кілограма
  • Рис пропарений – 0,5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 35 гр
  • Вода – 800 мілілітрів
  • Цукор, сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень, спеції – за смаком

Послідовність дій:

1.Крупу перебрати, промити. Поставити на плиту, тушкуватися до напівготовності. Злити залишки рідини. Капусту загорнути в харчову плівку і покласти в мікрохвильову піч на вісім хвилин, щоб листя пропарились.

2. Цибулю і моркву почистити, вимити, дрібно порубати. Фарш змішати з приостывшим рисом і подрібненими овочами. Посипати зеленню, спеціями, все перемішати. Качан капусти розібрати на рівні листя. Розмістити підготовлену начинку, загорнути її, заготівлі укласти у форму для випікання.

3. Томатну пасту змішати з водою, додати цукор, сіль, лавровий лист і чорний мелений перець. Заправкою залити вміст форми. Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити в неї страву на п’ятдесят хвилин.

Прекрасного настрою, ситної вечері!

5. Голубці з савойської капусти в духовці

Листи савойської капусти трохи щільніше звичної білокачанної, тому такі голубці доводиться готувати довше, ніж зазвичай. Зате блюдо відмінно зберігає форму, начинка виходить більш ніжною. Блюдо дуже м’яке, корисне, виглядає апетитно!

Необхідні продукти:

  • Капуста савойська – 1 качан
  • Фарш свинячий – 650 гр
  • Рис круглий – 100 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Перець, сіль – за смаком
  • Хмелі — сунелі – 1 ч. л
  • Коріандр – 1 ч. л
  • Перець горошком – 10 штук
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Сметана – 350 гр
  • Часник – 2 зубці
  • Олія — для смаження
  • Зелень петрушки – 6 шт.

Послідовність дій:

1.Видалити з качана качан. Качан помістити в поліетиленовий пакет, щільно зав’язавши його, відправити в СВЧ – піч на 8-9 хвилин. Витягнути продукт і потримати кілька хвилин під струменем холодної води. Потім відразу розділити капусту на листи, з кожного з них зрізати потовщення.

2. Рис залити одним літром води. Поставити на повільний вогонь, варити 10 хвилин з моменту закипання води. Потім перекласти продукт в друшляк.

3. Очищену цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці.

4. Овочі обсмажити до м’якого стану на сковорідці з додаванням невеликої кількості олії. Половину маси відкласти в тарілку, другу половину перемішати зі сметаною і томатною пастою.

5. Часник і петрушку подрібнити. Фарш перемішати з рисом, зеленню, часником, відкладеними обсмаженими цибулею і морквою, перцем, сіллю, спеціями. Це буде начиняющая маса.

6. На дно дека капустяне листя розкласти в один шар. Начинку покласти в окремий лист капусти, потім загорнути його, як зазвичай. Такі дії виконати з усіма листям. Укласти всі голубці у форму, додати туди ж лавровий лист, перець горошком. Залити підсоленою водою приблизно на 2 /3 висоти голубців. Закрити форму фольгою, відправити на одну годину в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів. Через 60 хвилин страву вийняти з духовки, залити соусом. Поставити форму з голубцями в духовку без фольги ще на півгодини.

Якщо протягом півгодини блюдо сильно засмажиться, то можна прикрити його знову фольгою. Залежить від потужності вашої духовки.

Готові ароматні, соковиті голубці подавати гарячими до столу! Можна їсти як з гарніром, так і без нього!

Приголомшливого всім апетиту!

6. Відео – Рецепт голубців з кабачків

У цьому відео-рецепті ви побачите, як можна приготувати голубці з кабачками. Смак страви – чудовий. Виходить трохи м’якше і ніжніше, ніж з капустою. Готування таких голубців відніме у вас менше часу, ніж зазвичай. Пробуйте швидше! Приємного всім апетиту!

Якщо будете дотримуватися рекомендацій, викладених у рецептах, то ваше блюдо точно вийде на славу! Вибирайте найбільш підходящий для себе рецепт!

Готуйте із задоволенням! Ваші рідні і гості будуть в захваті від попробованного поживного, соковитого і ніжного страви!

Всім удачі!