4 Покрокових рецептів шарлотки з яблуками в духовці

Рецепт шарлотки з яблуками на сметані:

Інгредієнти:

  • Яйця великі — 4 шт.
  • Яблука великі (бажано сорт кисліші) — 4 шт.
  • Борошно — 150 р.
  • Цукровий пісок — 150 р.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Цедра одного апельсина — для аромату

  • Сметана жирна — 1 ст. ложка з гіркою
  • Кориця — за бажанням

Приготування:

1. Приготувати роз’ємну форму, приблизно 18 див. діаметром, на дно якої помістити коло з паперу для випічки.

2. Яблука помити, розрізати на половинки і видалити серцевину і частини зверху і знизу.

3. Потім яблука ріжемо на шматочки товщиною приблизно 5 мм

4. У ємність для збивання розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі.

5. Включаємо духовку і ставимо на розігрів , на 180°

6. Яйця збиваємо міксером на середній швидкості і додаємо до них ванільний цукор.

7. Збільшуємо швидкість збивання і поступово додаємо цукровий пісок.

8. Збиваємо яйця на максимальній швидкості 6-7 хвилин, до утворення білої пишної маси, цукор якраз розчиниться.

9. Просіваємо Через сито борошно прямо в збиту масу,

10. додаємо сметану,

11. туди ж натираємо на дрібній тертці цедру апельсина,

12. ніжно і акуратно перемішати лопаткою тісто.

13. Папір на дні форми змастити вершковим маслом

14. і трохи присипати цукром.

15. Викласти на дно частина яблук, посипати корицею.

16. Зверху покриваємо тестом

17. і зверху тіста робимо малюнок з допомогою решти яблук. Викладаємо яблука від бортика рухаючись по спіралі до центру. Краще всього, якщо ваші яблука будуть мати червону кожурку, тоді шарлотка буде виглядати більш апетитно.

18. Зверху можна присипати трошки корицею для аромату.

19. Ставимо шарлотку в розігріту до 180° духовку на 30-40 хвилин.

20. Шарлотку виймаємо з духовки

21. і розбираємо форму.

Шарлотка виходить красива, апетитна, неймовірно смачна. Бісквіт вийшов повітряний. Яблука віддали йому свою соковитість.

Краще всього подавати шарлотку з кульками ванільного морозива.

Це прекрасне поєднання. Спробуйте і вам обов’язково сподобається.

Аромат кориці, ніжний тонкий смак апельсина, кисленькі яблучка, це поєднання ніжного бісквіту з вершковим морозивом, як же це смачно!!!

Приємного апетиту!