Рецепт шарлотки з яблуками в духовці
Інгредієнти:
- Яйця — 3 шт.
- Борошно — 1 склянка
- Цукор — 1 склянка
- Яблука кислі — 3-4 шт.
- Кориця — 1 ч. л.
Приготування:
1. Ставимо за духовку на розігрів до 180 °.
2. Беремо яйця, жовтки відділяємо від білків. Білки і жовтки збиваємо окремо.
3. Збиваємо білки до утворення пишної піни. Білки краще збивати в глибокій ємності, так як вони мають властивість збільшуватися.
4. Збиваємо жовтки.
5. У збиті білки додаємо поступово цукор збиваючи, якщо потрібно взбити міксером, то встановіть максимальну потужність.
6. Збиваючи, додаємо одну чайну ложку без гірки, корицю. Добре збити. Повинна вийде досить густа маса.
7. Продовжуючи збивати додаємо збиті жовтки.
8. Продовжуючи збивати поступово насипати борошно. Бажано борошно брати вищого сорту і просіяти, перш ніж сипати в тісто.
Тісто готове. Воно має бути консистенції густої сметани. Воно не повинно бути дуже густим, так як ми будемо його заливати в форму.
9. Беремо яблука, якщо вони куплені, то очищаємо від шкірки, так як яблука обробляються, домашні можна готувати зі шкурками. Виймаємо серцевину
і нарізаємо на скибочки. Кількість яблук зазвичай береться в залежності від величини форми, щоб нарізані часточки могли покрити дно форми.
10. Готуємо форму для випічки. Рекомендується змащувати вершковим маслом. Так як в цей момент у нас вершкового масла не було, змастили форму рослинним. Обов’язково змащуємо бортики.
11. На дно ллємо 1/3 частина нашого тесту.
12. Тонким шаром тесту покриваємо дно.
13. Потім висипаємо яблука. Яблука розподіляємо рівномірно по першому шару тесту. Якщо вам подобається відчувати в багатошаровій часточки яблук, то ріжте часточки побільше.
14. Уклавши повністю яблука, заливаємо нашу форму тістом, що залишилося, ллємо не в серединку, а шарами починаючи з краю.
Тісто розподілити так, щоб покрити всі яблука.
15. Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин, але потрібно орієнтуватися на скоринку, вона повинна бути піджаристого кольору.
16. Виймаємо пиріг з духовки, зараз треба його перевернути.
17. Накриваємо форму тарілкою
і притримуючи однією рукою тарілку перевертаємо пиріг і знімаємо форму.
У формі залишилися прилиплі шматочки тіста, це мабуть з того, що змазали рослинним, а не вершковим маслом.
Пиріг вийшов ніжним і м’яким, аж слинки течуть. Пиріг треба їсти остившім.
Якщо взяти кількість інгредієнтів удвічі більше, ніж вказано в інгредієнтах, то пиріг вийде вище, красивіше і смачніше.
Наш пиріг готовий.
Нарізати пиріг краще після повного остигання.
Приємного апетиту!