4 Покрокових рецептів шарлотки з яблуками в духовці

Прості і смачні рецепти шарлотки з яблуками

Давайте почнемо працювати. Першим ми зробимо мою улюблену шарлотку з тертим тестом, що надає їй смак здобних печенюшек і фруктовою начинкою, а не тільки яблучної. Від цього пиріг виходить смачніше і соковитіше.

Покроковий рецепт шарлотки з фруктами (з фото)

Інгредієнти:

  • Яблука — 1 шт.

  • Фрукти та ягоди заморожені (полуниця, персики, абрикоси тощо) — 250-300 р.

  • Крохмаль — 1 ст. л.

  • Борошно — 3 склянки
  • Цукор — 2 склянки і 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове — 200 р.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Оцет столовий — 1 ст. л.

Приготування:

1. Охолоджене масло порізати на шматочки, порубати ножем з двома склянками борошна в глибокій ємності.

2. Порубану масу перетерти холодними руками (потримайте в холодній воді руки, інакше масло у крихті буде розм’якшуватися), до освіти олійно-борошняної крихти.

3. У блендері збити яйця з цукром.

4. Соду погасити з оцтом (соду покласти в піалу і залити столовою ложкою 9% оцту, як закінчиться реакція, сода готова).

5. Збиті яйця і погашену соду з’єднати з олійно-борошняної крихти, перемішати ножем,

6. всипати останній склянку борошна і продовжувати заважати тісто ножем.

7. Готове тісто

розділити на 4 частини, скачати 4 кулі, щоб тісто не прилипало до рук, умочіть долоні в рослинне масло.

8. Кулі накрити фольгою і поставити в морозилку на 1-1,5 години.

9. Деко накрити фольгою, змастити рослинним маслом. Всі фрукти нарізати однаковими шматочками.

10. По черзі виймаємо з морозильника кульки тіста і натираємо їх на крупній тертці на фольгу. Тертку тримайте навісу і просувайте по мірі накопичення натертого тесту по всій поверхні фольги по формі коржа. На нижній корж піде половина тесту (дві кулі).

11. Оформити нижній корж у формі прямокутника, рівномірно посипати його крохмалем.

12. Рівним шаром викласти всі порізані фрукти, щедро посипати цукром, для любителів можна додати корицю.

13. Натираємо тісто поверх фруктів. Оформляємо бокові сторони пирога, загинаємо краю фольги, утворюючи коритце

14. і ставимо в духовку нагріту до 180-190°, запікаємо 30-40 хвилин.

15. Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, викладаємо на блюдо.

16. Нарізаємо пиріг на порційні шматки і подаємо на стіл.

Пиріг гарний як гарячий, з холодним молоком, так і холодний з гарячим чаєм.

Приємного апетиту!