Здобне дріжджове тісто


Кращий рецепт дріжджового здобного тіста для приготування смачних ватрушок, пиріжків, пирогів і булочок.

Інгредієнти

  • 6 чашок

    — мука

  • 2 чашки

    — молоко (тепле)

  • 1 1/2 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ст. л.

    — майонез

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 чашки

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У чаші міксера з’єднуємо дріжджі з теплом молоком (не вище 38 градусів) і цукром (1 ст. л.). Залишаємо на 10 хвилин.


    Додаємо залишки цукру, майонез, сіль, яйця і добре перемішуємо.


    Порціями додаємо борошно.


    За допомогою міксера або замішуємо руками тісто і поступово вливаємо олію.

    Замішуємо, поки суміш не стане еластичною 10 хвилин. Залишаємо здобне тісто збільшуватися на 1 годину в теплі. Із підійшов тесту готуємо ароматну випічку. Приємного апетиту!