Постій рецепт приготування смачної запіканки з макаронів з куркою, сиром і грибами.
Інгредієнти
-
200 гр.
— макарони
-
500 гр.
— курка (філе грудки)
-
150 гр.
— гриби
-
250 гр.
— сир (сирний)
-
150 гр.
— сир (напівтвердих сортів)
-
3 ст. л.
— мука
-
1 склянка
— молоко
-
25 гр.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Виймаємо запіканку, нарізаємо на шматочки, прикрашаємо й подаємо.
Приємного апетиту!
Розігріваємо духовку до 190 градусів.
Відварюємо макарони в киплячій воді відповідно до інструкції на упаковці.
У каструлю викладаємо вершкове масло і нагріваємо, поки масло не розтане.
У каструлю додаємо борошно, потім поступово вливаємо молоко і варимо, поки соус не загусне.
Потім у соус додаємо сирний крем-сир, сіль, перець і ретельно перемішуємо.
Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, поки не засмажитися до золотисто-коричневого кольору. Викладаємо в миску.
У сковороду після курки викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо до готовності протягом 4-5 хвилин. До грибів викладаємо курку, солимо, перчимо й перемішуємо.
У форму для запікання виливаємо половину соусу, викладаємо половину готових макаронів, потім викладаємо курку з грибами. Накриваємо курку з грибами залишилися макаронами. Виливаємо зверху залишився соус і рівномірно розподіляємо натертий сир.
Відправляємо запіканку в духовку і готуємо протягом 15 хвилин, поки сир не покриється золотистою скоринкою.