Запіканка з макаронів з куркою і грибами


Постій рецепт приготування смачної запіканки з макаронів з куркою, сиром і грибами.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — макарони

  • 500 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 150 гр.

    — гриби

  • 250 гр.

    — сир (сирний)

  • 150 гр.

    — сир (напівтвердих сортів)

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 1 склянка

    — молоко

  • 25 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 190 градусів.

    Відварюємо макарони в киплячій воді відповідно до інструкції на упаковці.

    У каструлю викладаємо вершкове масло і нагріваємо, поки масло не розтане.

    У каструлю додаємо борошно, потім поступово вливаємо молоко і варимо, поки соус не загусне.

    Потім у соус додаємо сирний крем-сир, сіль, перець і ретельно перемішуємо.

    Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, поки не засмажитися до золотисто-коричневого кольору. Викладаємо в миску.

    У сковороду після курки викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо до готовності протягом 4-5 хвилин. До грибів викладаємо курку, солимо, перчимо й перемішуємо.

    У форму для запікання виливаємо половину соусу, викладаємо половину готових макаронів, потім викладаємо курку з грибами. Накриваємо курку з грибами залишилися макаронами. Виливаємо зверху залишився соус і рівномірно розподіляємо натертий сир.

    Відправляємо запіканку в духовку і готуємо протягом 15 хвилин, поки сир не покриється золотистою скоринкою.

  • Виймаємо запіканку, нарізаємо на шматочки, прикрашаємо й подаємо.

    Приємного апетиту!