Запечені стегенця з квашеною капустою


Ароматне дуже смачна страва з курячих стегенець, запечених на «подушці» з квашеної капусти і копченої свинячої грудинки.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — курка (стегенця)

  • 500 гр.

    — капуста (квашена)

  • 200 гр.

    — свинина (копчена грудинка)

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 ч. л.

    — приправа (для курки)

  • 1/2 ч. л.

    — кмин

  • 1/2 ч. л.

    — приправа (Прованські трави)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Копчену свинячу грудинку нарізаємо на шматочки.


    Квашену капусту перемішуємо в мисці з підготовленими шматочками грудинки.


    Стегенця промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, натираємо маслом і рівномірно посипаємо з 2-х сторін приправою для курки, Прованськими травами, сіллю і меленим перцем.


    У форму для випічки викладаємо підготовлену квашену капусту з копченою грудинкою, посипаємо зверху кмином і викладаємо зверху стегенця в спеціях.

    Відправляємо форму з стегенцями в духовку при 180 градусах і запікаємо ароматні стегенця 45 хвилин. Готове дуже смачне блюдо виймаємо, посипаємо петрушкою і відразу подаємо. Приємного апетиту!