Запечені курячі ніжки з морквою


Простий рецепт ароматних курячих ніжок, запечених з часником та морквою. На гарнір варений рис з додаванням зеленого горошку і запеченої моркви.

Інгредієнти

Для основної страви:

  • 12 шт.

    — курка (ніжки)

  • 2 шт.

    — морква (велика)

  • 4-5 зубчиків

    — часник

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для гарніру:

  • 1 чашка

    — рис

  • 1 чашка

    — горох (зелений заморожений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Курячі ніжки промиваємо, посипаємо сіллю, перцем і викладаємо на деко. Викладаємо між ніжками очищену нарізану часточками моркву, посипаємо сіллю і перцем. Додаємо на ніжки з морквою подрібнений часник і скроплюємо маслом.


    Підготовлені курячі ніжки з морквою відправляємо в духовку при 200 градусах. Як тільки одна сторона ніжок зарум’яниться, перевертаємо ніжки на іншу сторону. Морква прибираємо з дека і остуджуємо.

    Як тільки інша сторона засмажиться і м’ясо з ніжок буде легко відходити, курка готова. Прибираємо на тарілку.


    Поки запікається курка, промитий рис викладаємо в гарячу солону воду (2 чашки), зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо рис накритим, поки рідина не випарується і рис не стане розсипчастим.

    Запечену остиглу моркву нарізаємо.


    У готовий гарячий рис зливаємо з дека весь ароматний жир, який залишився на дні.


    Додаємо підготовлені шматочки моркви.


    Заморожений горошок.


    Добре перемішуємо.

    На велику тарілку викладаємо готовий ароматний гарнір, зверху розміщуємо хрусткі курячі ніжки і відразу подаємо на стіл. Приємного апетиту!