Запечені гусячі ніжки


Святковий рецепт запечених ароматних гусячих ніжок з часником. Ніжки хрусткі зовні і ніжні всередині.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — гусак (ніжки)

  • 8 зубчиків

    — часник

  • 3 ст. л.

    — жир (гусячий)

  • 4 щіпки

    — майоран

  • 4 щіпки

    — перець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль (з гіркою)

Рецепт приготування

    Для приготування гусячих ніжок ставимо за духовку на 220 °С і змащуємо форму для запікання гусячим жиром (можна замінити на олію).


    Гусячі ніжки ретельно промиваємо, посипаємо сіллю і перцем.


    Викладаємо гусячі ніжки в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 25 хвилин.


    Після запікання перевертаємо ніжки на іншу сторону, додаємо поруч розрізаний навпіл часник і посипаємо гусячі ніжки майораном.


    На дно форми наливаємо трохи води (50-60 мл).


    Накриваємо форму з ніжками фольгою, зменшуємо температуру духовки до 190 °С і запікаємо до тих пір, поки м’ясо не стане м’яким. Час залежить від розміру гусячих ніжок і духовки, займає від 1,5 до 2 годин. Через кожну годину перевіряємо ніжки на готовність.


    Готові гусячі ніжки виймаємо, знімаємо фольгу і поливаємо жиром з дна форми.


    Збільшуємо температуру духовки до 220 °С і відправляємо ще на 10 хвилин (для красивої хрусткої скоринки).

    Подаємо ароматні хрусткі гусячі ніжки з улюбленим гарніром і салатом. Приємного апетиту!