Святковий рецепт запечених ароматних гусячих ніжок з часником. Ніжки хрусткі зовні і ніжні всередині.
Інгредієнти
-
2 шт.
— гусак (ніжки)
-
8 зубчиків
— часник
-
3 ст. л.
— жир (гусячий)
-
4 щіпки
— майоран
-
4 щіпки
— перець (мелений)
-
1 ч. л.
— сіль (з гіркою)
Рецепт приготування
Для приготування гусячих ніжок ставимо за духовку на 220 °С і змащуємо форму для запікання гусячим жиром (можна замінити на олію).
Гусячі ніжки ретельно промиваємо, посипаємо сіллю і перцем.
Викладаємо гусячі ніжки в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Після запікання перевертаємо ніжки на іншу сторону, додаємо поруч розрізаний навпіл часник і посипаємо гусячі ніжки майораном.
На дно форми наливаємо трохи води (50-60 мл).
Накриваємо форму з ніжками фольгою, зменшуємо температуру духовки до 190 °С і запікаємо до тих пір, поки м’ясо не стане м’яким. Час залежить від розміру гусячих ніжок і духовки, займає від 1,5 до 2 годин. Через кожну годину перевіряємо ніжки на готовність.
Готові гусячі ніжки виймаємо, знімаємо фольгу і поливаємо жиром з дна форми.
Збільшуємо температуру духовки до 220 °С і відправляємо ще на 10 хвилин (для красивої хрусткої скоринки).
Подаємо ароматні хрусткі гусячі ніжки з улюбленим гарніром і салатом. Приємного апетиту!