Запечена свиняча грудинка


Відмінний рецепт приготування ароматної закуски з свинячої грудинки.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — свинина (грудинка)

  • 3-4 зубчики

    — часник

  • за смаком

    — паприка

  • за смаком

    — майоран

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування свинячої грудинки ставимо за духовку на 180 градусів.

    Зі свинячої грудинки знімаємо шкіру, промиваємо і висушуємо. Натираємо розчавленим через прес часником з усіх боків і щедро посипаємо з усіх боків паприкою, сіллю, майораном і перцем. Викладаємо в контейнер або загортаємо у фольгу і залишаємо в холодильнику на 24 години.


    Загортаємо підготовлену свинячу грудинку в рулет і фіксуємо шпагатом. Форму з фольгою збризкуємо рослинним маслом, викладаємо свинячий рулет у форму, зверху ще трохи олії і вливаємо ¼ склянки води.


    Запікаємо грудинку в духовці годину, періодично перевертаючи рулет у формі. Після запікання гарячий рулет виймаємо, накриваємо фольгою і залишаємо на 10 хвилин.

    Готову ароматну свинячу грудинку нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!