Запечена свинина


Відмінний рецепт приготування свинячих відбивних, запечених у вершковому соусі. Підійде запечена свинина на закуску або як основне блюдо.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — свинина (вирізка)

  • 1 склянка

    — вершки

  • 3 ст. л.

    — кетчуп

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 1 чашка

    — борошно (пшеничне)

  • 1 ч. л.

    — вершкове масло

  • для смаження

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Для приготування запеченої свинини розігріваємо духовку до 175 градусів.

    В різні миски висипаємо борошно, сухарі і в одній збиваємо 2 яйця.

    Свинину нарізаємо на порційні шматки. Кожен шматок приправляємо сіллю, перцем і обвалюємо в сухарях.

    Викладаємо підготовлені шматки свинини на дошку і добре відбиваємо, зберігаючи сік всередині.


    Відбивні опускаємо спочатку в яєчну суміш, потім в борошно.


    Швидко обсмажуємо свинину в паніровці на сильному вогні в олії до золотистого кольору.


    Високу форму змащуємо вершковим маслом і щільно один до одного викладаємо смажені відбивні.


    У мисці збиваємо виделкою 3 шт. яєць, вершки, кетчуп, сіль і перець.


    Заливаємо підготовленою сумішшю форму з відбивними і випікаємо в духовці близько 40 хвилин. Виймаємо, даємо трохи постояти і, перевернувши форму, акуратно викладаємо на блюдо велику тарілку. Попередньо ножем проходимо з боків форми.

    Готову гарячу запечену свинину нарізаємо на скибочки і подаємо. Приємного апетиту!