Відмінний рецепт приготування запеченої тілапії з соусом.
Інгредієнти
-
4 шт.
— тілапія (філе)
-
150 гр.
— вершкове масло
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний великого розміру)
-
1 чашка
— вино (сухе біле)
-
3 гілочки
— кріп
-
1/2 шт.
— лимон
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений і чилі)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування запеченої тілапії включаємо духовку на 200 градусів.
Філе тілапії натираємо рослинною олією (2 ст. л.), сіллю і перцем. Викладаємо підготовлене філе тілапії на фольгу і в форму для запікання.
Відправляємо рибу (тилапию) в духовку на 10 хвилин.
Між тим, цибулю з кропом нарізаємо дрібно, вершкове масло — на кубики.
У сковороді розігріваємо залишки рослинного масла й обсмажуємо підготовлений цибулю на середньому вогні 7-8 хвилин.
Додаємо до цибулі вино і збільшуємо вогонь. Варимо цибулю до м’якості, поки вино не випарується.
Додаємо підготовлене вершкове масло і перемішуємо вінчиком, поки масло не розчиниться.
Додаємо в соус 2 столові ложки соку лимона, 1 столову ложку натертої цедри лимона, сіль і перець.
Перемішуємо ароматний вершковий соус, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Запечену рибу (тилапию) викладаємо на тарілку, поливаємо зверху ароматним соусом, посипаємо кропом і подаємо. Приємного апетиту!