Запечена риба (тілапія) з соусом


Відмінний рецепт приготування запеченої тілапії з соусом.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — тілапія (філе)

  • 150 гр.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний великого розміру)

  • 1 чашка

    — вино (сухе біле)

  • 3 гілочки

    — кріп

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений і чилі)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування запеченої тілапії включаємо духовку на 200 градусів.

    Філе тілапії натираємо рослинною олією (2 ст. л.), сіллю і перцем. Викладаємо підготовлене філе тілапії на фольгу і в форму для запікання.


    Відправляємо рибу (тилапию) в духовку на 10 хвилин.

    Між тим, цибулю з кропом нарізаємо дрібно, вершкове масло — на кубики.


    У сковороді розігріваємо залишки рослинного масла й обсмажуємо підготовлений цибулю на середньому вогні 7-8 хвилин.


    Додаємо до цибулі вино і збільшуємо вогонь. Варимо цибулю до м’якості, поки вино не випарується.


    Додаємо підготовлене вершкове масло і перемішуємо вінчиком, поки масло не розчиниться.


    Додаємо в соус 2 столові ложки соку лимона, 1 столову ложку натертої цедри лимона, сіль і перець.


    Перемішуємо ароматний вершковий соус, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

    Запечену рибу (тилапию) викладаємо на тарілку, поливаємо зверху ароматним соусом, посипаємо кропом і подаємо. Приємного апетиту!