Запечена курка у вершковому соусі


Ароматна і дуже смачна запечена курка з помідорами черрі, молоком і вершками.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — курка

  • 400 гр.

    — помідори (черрі)

  • 120 мл

    — молоко

  • 120 мл

    — вершки

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — приправа (для курки)

  • за смаком

    — перець (Чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — петрушка

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 200 градусів.

    Курку ретельно промиваємо і ріжемо на 12 шматків. Кожен шматок натираємо сіллю, викладаємо в сотейник з маслом. Швидко обсмажуємо підготовлені шматки з двох сторін до золотистого кольору. Викладаємо на тарілку.

    Готуємо овочі, часник з цибулею дрібно нарізаємо, помідори черрі ріжемо на 2 частини.

    У сотейник після курки викладаємо цибулю, часник і смажимо близько 4 хвилин.
    Потім вливаємо молоко, вершки, додаємо помідори черрі, приправу, перець. Туші помідори в соусі 4 хвилини і пробуємо на сіль.

    Викладаємо в вершковий соус обсмажені шматки курки і відправляємо в духовку на 30 хвилин, поки курка не повністю приготуватися.

  • Готову ароматну курку посипаємо нарізаною петрушкою і подаємо з макаронами, картопляним пюре або рисом. Приємного апетиту!