Додайте до картоплі копчену ковбасу, гриби, солодкий перець, зажарте все в духовці і отримаєте повноцінний смачний обід чи вечерю. До такої страви відмінно підійде овочевий салатик.
Інгредієнти
-
900 гр.
— картопля
-
250 гр.
— ковбаса (копчена)
-
200 гр.
— печериці
-
1 шт.
— перець (болгарський)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
3 гілочки
— кріп
-
2 гілочки
— петрушка
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— хнели-сунелі
-
1/3 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для цієї страви беремо сорти картоплі, які погано розварюються. Середню картоплю в шкірці добре промиваємо з губкою, розрізаємо на 4 частини, заливаємо водою, солимо і варимо 5 хвилин після закипання. Напівготовий картопля відкидаємо на друшляк.
Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, печериці — на 4 частини, очищений перець — на середні шматочки. Всі викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, масло, мелений перець, хнели-сунелі (можна замінити на будь-яку приправу за смаком) і добре перемішуємо.
Додаємо до овочів нарізати на кружечки копчену ковбасу, напівготовий картопля і ще раз перемішуємо.
Викладаємо овочі з ковбасою на деко і відправляємо ароматне блюдо в розігріту духовку до 250 градусів на 20-30 хвилин. Гриби, ковбасу та овочі повинні покритися золотисто-коричневою скоринкою.
Готову ароматну картоплю з ковбасою, грибами і посипаємо перцем нарізаним кропом, петрушкою і подаємо з овочевим салатом. Приємного апетиту!