Запечена картопля з ковбасою, грибами і перцем


Додайте до картоплі копчену ковбасу, гриби, солодкий перець, зажарте все в духовці і отримаєте повноцінний смачний обід чи вечерю. До такої страви відмінно підійде овочевий салатик.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — картопля

  • 250 гр.

    — ковбаса (копчена)

  • 200 гр.

    — печериці

  • 1 шт.

    — перець (болгарський)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — кріп

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — хнели-сунелі

  • 1/3 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Для цієї страви беремо сорти картоплі, які погано розварюються. Середню картоплю в шкірці добре промиваємо з губкою, розрізаємо на 4 частини, заливаємо водою, солимо і варимо 5 хвилин після закипання. Напівготовий картопля відкидаємо на друшляк.


    Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, печериці — на 4 частини, очищений перець — на середні шматочки. Всі викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, масло, мелений перець, хнели-сунелі (можна замінити на будь-яку приправу за смаком) і добре перемішуємо.


    Додаємо до овочів нарізати на кружечки копчену ковбасу, напівготовий картопля і ще раз перемішуємо.


    Викладаємо овочі з ковбасою на деко і відправляємо ароматне блюдо в розігріту духовку до 250 градусів на 20-30 хвилин. Гриби, ковбасу та овочі повинні покритися золотисто-коричневою скоринкою.

    Готову ароматну картоплю з ковбасою, грибами і посипаємо перцем нарізаним кропом, петрушкою і подаємо з овочевим салатом. Приємного апетиту!

    Дивіться також: