Відмінний рецепт ароматної запеченої картоплі з соком лимона, часником, орегано і оливковою олією.
Інгредієнти
-
0,6 кг.
— картопля
-
1 шт.
— лимон
-
3-4 зубчики
— часник
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— орегано (сушений)
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
2 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування ароматної картоплі ставимо за духовку на 200 градусів.
Картопля очищаємо, промиваємо й розрізаємо на кілька частин.
Викладаємо підготовлену картоплю на деко.
У мисочку видавлюємо сік лимона, додаємо товчений часник, орегано, масло, сіль і мелений перець. Добре перемішуємо соус для картоплі.
Поливаємо весь картоплю на деко підготовленим ароматним соусом і відправляємо в духовку на 45-60 хвилин, поки ароматна картопля не стане золотистого кольору. Чим більше частини картоплі, тим довше запікаємо. На готовність перевіряємо виделкою.
Подаємо золотисту ароматну картоплю по-грецьки з смаженим м’ясом і овочевим салатом. Приємного апетиту!