Запечена картопля по-грецьки


Відмінний рецепт ароматної запеченої картоплі з соком лимона, часником, орегано і оливковою олією.

Інгредієнти

  • 0,6 кг.- картопля
  • 1 шт.- лимон
  • 3-4 зубчики- часник
  • 4 ст. л.- рослинна олія
  • 1 ст. л.- орегано (сушений)
  • 2 щіпки- перець (мелений)
  • 2 щіпки- сіль

Рецепт приготування

Для приготування ароматної картоплі ставимо за духовку на 200 градусів.
Картопля очищаємо, промиваємо й розрізаємо на кілька частин.


Викладаємо підготовлену картоплю на деко.


У мисочку видавлюємо сік лимона, додаємо товчений часник, орегано, масло, сіль і мелений перець. Добре перемішуємо соус для картоплі.


Поливаємо весь картоплю на деко підготовленим ароматним соусом і відправляємо в духовку на 45-60 хвилин, поки ароматна картопля не стане золотистого кольору. Чим більше частини картоплі, тим довше запікаємо. На готовність перевіряємо виделкою.

Подаємо золотисту ароматну картоплю по-грецьки з смаженим м’ясом і овочевим салатом. Приємного апетиту!