Запечена картопля по-грецьки


Відмінний рецепт ароматної запеченої картоплі з соком лимона, часником, орегано і оливковою олією.

Інгредієнти

  • 0,6 кг.

    — картопля

  • 1 шт.

    — лимон

  • 3-4 зубчики

    — часник

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — орегано (сушений)

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування ароматної картоплі ставимо за духовку на 200 градусів.
    Картопля очищаємо, промиваємо й розрізаємо на кілька частин.


    Викладаємо підготовлену картоплю на деко.


    У мисочку видавлюємо сік лимона, додаємо товчений часник, орегано, масло, сіль і мелений перець. Добре перемішуємо соус для картоплі.


    Поливаємо весь картоплю на деко підготовленим ароматним соусом і відправляємо в духовку на 45-60 хвилин, поки ароматна картопля не стане золотистого кольору. Чим більше частини картоплі, тим довше запікаємо. На готовність перевіряємо виделкою.

    Подаємо золотисту ароматну картоплю по-грецьки з смаженим м’ясом і овочевим салатом. Приємного апетиту!