Запечена качка з гречкою


Відмінний святковий рецепт запеченої качки з гречаною крупою. Качка виходить ароматної, смачної і виглядає дуже красиво. До приготування маринуємо качку 7-8 годин.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — качка

  • 1/2 склянки

    — майонез

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 чашки

    — гречана крупа (варена)

  • 2 шт.

    — яблуко

  • 2-3 стебла

    — селера

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У ніч перед приготуванням качки готуємо соус з майонезу, подрібненого часнику і солі. Натираємо промиту, висушену тушку качки підготовленим соусом, викладаємо у велику миску, накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику.


    Перед приготуванням змиваємо з качки залишки соусу і висушуємо паперовими рушниками. Набиваємо порожнину качки вареною гречкою.


    Морква, селера, яблуко очищаємо, нарізаємо і розміщуємо навколо підготовленої качки.


    Накриваємо качку з овочами і яблуком фольгою й запікаємо 90 хвилин в розігрітій духовці при 190 градусах. За 15 хвилин до приготування знімаємо з качки фольгу і запікаємо до коричневої хрусткої скоринки.

  • Гарячу запашну качку викладаємо на велику тарілку, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!