Запечена цвітна капуста цілком


Простий рецепт ароматної цвітної капусти, запеченої зі свіжим чебрецем і вершковим маслом.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (кольорова)

  • 1 літр

    — бульйон (курячий)

  • 70 гр.

    — вершкове масло

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • за смаком

    — чебрець (свіжий)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Качан цвітної капусти очистити від листя і промиваємо.


    Викладаємо підготовлений качан цвітної капусти в каструлю, заливаємо бульйоном (повинен повністю покривати капусту), додаємо сіль, лавровий лист і чебрець. Доводимо до кипіння і варимо 12 хвилин.


    Варену цвітну капусту викладаємо у форму або сковороду, вливаємо трохи ароматного бульйону, в якому варилася капуста. Додаємо на капусту гілочку чебрецю і поливаємо качан розтопленим вершковим маслом.


    Відправляємо підготовлений качан капусти в духовку і запікаємо 15-17 хвилин до золотистої скоринки. На готовність перевіряємо ножем (повинен вільно входити в качан).

    Готову ароматну капусту нарізаємо і подаємо до м’яса або як основне блюдо. Приємного апетиту!