Простий рецепт ароматної цвітної капусти, запеченої зі свіжим чебрецем і вершковим маслом.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста (кольорова)
-
1 літр
— бульйон (курячий)
-
70 гр.
— вершкове масло
-
2 шт.
— лавровий лист
-
за смаком
— чебрець (свіжий)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Качан цвітної капусти очистити від листя і промиваємо.
Викладаємо підготовлений качан цвітної капусти в каструлю, заливаємо бульйоном (повинен повністю покривати капусту), додаємо сіль, лавровий лист і чебрець. Доводимо до кипіння і варимо 12 хвилин.
Варену цвітну капусту викладаємо у форму або сковороду, вливаємо трохи ароматного бульйону, в якому варилася капуста. Додаємо на капусту гілочку чебрецю і поливаємо качан розтопленим вершковим маслом.
Відправляємо підготовлений качан капусти в духовку і запікаємо 15-17 хвилин до золотистої скоринки. На готовність перевіряємо ножем (повинен вільно входити в качан).
Готову ароматну капусту нарізаємо і подаємо до м’яса або як основне блюдо. Приємного апетиту!