Заливне з курки, кукурудзи та горошку


Простий рецепт ароматної заливного з вареної курки, консервованого горошку, кукурудзи з часником і петрушкою.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка (великий стегенце)

  • 1 банку

    — кукурудза (консервована)

  • 1 банку

    — горох (консервований)

  • 4 гілочки

    — петрушка

  • 2 зубчики

    — часник

  • 20 гр.

    — желатин

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Цибулю крупно нарізаємо, обсмажуємо в олії до золотистого кольору і відправляємо в киплячу воду (1 літр). Курячий окорочок промиваємо, кладемо разом з очищеною і крупно нарізаною морквою в киплячу воду з цибулею. Додаємо сіль, перець, лавровий лист і варимо стегенце до прозорого бульйону 15-17 хвилин. Окорок варений виймаємо, бульйон проціджуємо і остуджуємо.


    В половині склянки бульйону розчиняємо желатин і залишаємо набухати 2-3 хвилини. Залишки бульйону нагріваємо, вливаємо набряклий желатин і, постійно помішуючи, нагріваємо (не даємо закипіти). Знімаємо бульйон з желатином з вогню.

    У 4 порційні миски на дно викладаємо по ¼ частині горошку і кукурудзи.


    М’ясо з вареного стегенця знімаємо і дрібно нарізаємо петрушку — крупно, часник дрібно. Викладаємо зверху по ¼ частині нарізаною курки, петрушки і часнику.


    Заливаємо курку з горошком, кукурудзою підготовленим бульйоном з желатином і відправляємо в холодильник до повного застигання.

    Готове ароматне заливне з курки виймаємо, прикрашаємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: