Заливне з креветками і червоною ікрою


Дуже смачне заливне з смаженими креветками, червоною ікрою, маринованими печерицями, курячими яйцями, перцем і майонезом.

Інгредієнти

  • 24 шт.

    — креветки (сирі або варені)

  • 12-14 шт.

    — печериці (мариновані)

  • 3 шт.

    — куряче яйце (варені)

  • 1 шт.

    — огірок (свіжий)

  • 1 банку

    — ікра (червона)

  • 1 банку

    — горох (консервований)

  • 1 пучок

    — кріп

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 літр

    — бульйон (овочевий)

  • 24 ч. л.

    — майонез

  • 20-40 гр.

    — желатин

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Овочевий бульйон нагріваємо і додаємо желатин (згідно інструкції на упаковці).


    Помішуємо, щоб не було грудочок, і нагріваємо майже до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо з вогню.


    Якщо креветки беремо сирі, то очищаємо, промиваємо і висушуємо на паперових рушниках. Підготовлені креветки посипаємо сіллю, перцем, перемішуємо з подрібненим часником і викладаємо в сковороду з олією.


    Обсмажуємо ароматні креветки з 2-х сторін за 2 хвилини і викладаємо на паперові рушники.


    Форму для кексів (12 шт.) змащуємо маслом і додаємо в кожну комірку по 1 ст. л. підготовленого желатину.


    Викладаємо на дно осередків по невеликий гілочці кропу і по половині чайної ложки червоної ікри.


    Готові яйця розрізаємо на шматочки (12 шт.), викладаємо в комірки і додаємо зверху майонез (по 1 ч. л.).


    На майонез викладаємо по 1 ч. л. ікри.


    На ікру викладаємо креветки (по 2 шт.) і горошок.


    На креветки додаємо трохи майонезу, скибочки маринованих грибів, кріп і по одному кружечки огірка.


    Заливаємо комірки з креветками, грибами, горошком, червоною ікрою желатином і відправляємо форму в холодильник до повного затвердіння желатину.

    Готове ароматне заливне з креветками і червоною ікрою акуратно виймаємо з комірок, викладаємо на тарілку, прикрашаємо червоною ікрою і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: