Заливне з гусака


Оригінальний святковий рецепт: заливне з гуски і моркви.

Інгредієнти

  • 800-850 гр.

    — гусак (стегно з шкірою)

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 2 шт.

    — корінь петрушки

  • 1 шт.

    — селера (корінь)

  • 4 шт.

    — морква

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 шт.

    — куряче яйце (білки)

  • 2 ч. л.

    — оцет (9%)

  • 2 ч. л.

    — желатин

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У каструлю викладаємо промиті стегна гусака (можна готувати з будь-якого м’яса), гілочки петрушки, очищені моркву, часник, цибулю, коріння петрушки і селери.


    Заливаємо водою, додаємо перець, сіль і відварюємо стегна гусака на повільному вогні 2 години. Після 5 хвилин кипіння виймаємо з бульйону моркву.


    Через 2 години звільняємо бульйон від овочів і гусака. Стегна з бульйоном трохи охолоджуємо. З стегон знімаємо шкіру, видаляємо кістки і нарізаємо шматочками.

    У каструлі змішуємо бульйон віночком з оцтом і білками.


    Доводимо підготовлений бульйон до кипіння, при закипанні від білків утворюється густа піна.


    Варимо 2-3 хвилини.


    Готовий бульйон проціджуємо для заливного через марлю і отримуємо ідеальний прозорий бульйон. В одному літрі прозорого бульйону розчиняємо 2 ч. л. желатину.


    Для надання красивої форми страви, використовуємо форму довжиною 30 див, шириною 6 см. і висотою 6 див. За бажанням можна взяти іншу форму.

    Недоварену моркву натираємо уздовж дуже тонко на спеціальній тертці і, так як скибочки моркви виходять м’якими, викладаємо її на пакет для заморозки продуктів або харчову плівку.


    За формою, в якій будемо готувати холодець, визначаємо розмір шматка плівки або пакета. Кінці повинні звисати настільки, щоб повністю покрити верх заповненої форми. Акуратно викладаємо і розподіляємо пакет з морквою в формі.

    Викладаємо у форму підготовлені шматочки гусака і заливаємо теплим бульйоном з желатином, злегка натискаючи на м’ясо, щоб бульйон повністю заповнив всі простору. Закриваємо форму звисаючими скибочками моркви, накриваємо фольгою і відправляємо в холодильник на ніч.


    Готовий холодець акуратно виймаємо з пакетом з форми, звільняємо від пакета.

    Нарізаємо красиве ароматне заливне з гуски на шматочки і відразу подаємо. Приємного апетиту!