Відмінний рецепт святкового рулету з бездріжджового тесту, консервованого тунця, червоного перцю, цибулі-порею і сметани.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2 склянки
— мука
-
100 гр.
— вершкове масло
-
3 склянки
— молоко
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1/2 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
2 банки
— тунець (консерви)
-
400 гр.
— сметана
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— перець (червоний солодкий)
-
1/2 стебла
— цибуля-порей
-
4 гілочки
— кріп
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для тесту в каструлі розтоплюємо масло і, помішуючи, додаємо борошно і сіль. Вливаємо молоко, збиваємо до однорідного тесту і розбиваємо яйця. Замішуємо віночком рідке тісто, як для млинців. Вливаємо підготовлене рідке тісто на деко з пекарської папером і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин.
Готове тісто для рулету акуратно перевертаємо догори дном і знімаємо пекарську папір. Потім тісто назад акуратно перевертаємо.
Поки випікається корж, в миску викладаємо консерви з тунця з рідиною і розминаємо виделкою. Цибулю-порей, очищений червоний перець нарізаємо дрібно і додаємо в миску до тунцу. Додаємо нарізаний кріп, сметану, мелений перець, трохи солі і добре перемішуємо. Викладаємо підготовлену ароматну начинку з тунця на готовий корж.
Акуратно згортаємо корж з начинкою в рулет. Якщо закусочний рулет готуємо заздалегідь, то готовий рулет загорнути в плівку і кладемо в холодильник до наступного дня. Якщо ні, то остуджуємо в плівці тільки 1 годину, потім викладаємо рулет на деко з папером, посипаємо натертим сиром, кропом і відправляємо ароматну закуску в духовку при 200 градусах на 10 хвилин, поки сир на рулеті не розплавиться.
Готовий ароматний закусочний рулет з тунцем охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!