Закуска з картоплі і лосося


Відмінний рецепт приготування дуже смачної закуски з картоплі, вершкового масла, сметани і копченого лосося.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — картопля

  • 200 гр.

    — лосось (копчений)

  • 50 гр.

    — сметана (густа)

  • 40 гр.

    — вершкове масло

  • 2 ч. л.

    — сіль

  • 1/2 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1 гілочка

    — кріп

  • для прикраси

    — лимон (часточки)

Рецепт приготування

    Картопля очищаємо, викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20 хвилин. Потім зливаємо воду, додаємо вершкове масло і розминаємо до однорідно маси. Додаємо невеликими порціями борошно, постійно помішуючи. Тісто має вийти м’яке. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в холодильник остуджуватися на 1 годину.

    Тісто викладаємо з каструлі на злегка посипану борошном поверхню і розкачуємо до 1,5 см. товщиною. Вирізаємо кружечки діаметром приблизно 7 див.

    Розігріваємо велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні, додаємо оливкову олію і обсмажуємо кружечки з обох сторін за 4 хвилини до золотистого кольору. Остуджуємо.

    Змащуємо готові остиглі коржі сметаною, красиво розміщуємо шматочки копченого лосося, прикрашаємо кропом, часточками лимона і подаємо.

  • Приємного апетиту!